Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Νεκρός, σε καθιστή θέση, με μία ζώνη γύρω από τον λαιμό του βρέθηκε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ρόμπιν Ουίλιαμς, ενώ νωρίτερα είχε προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του, κόβοντας τις φλέβες του. Μέσα στο δωμάτιο δεν βρέθηκε σημείωμα.

Αργά το βράδυ ανακοινώθηκε και επίσημα ότι ο 63χρονος κωμικός αυτοκτόνησε σε δωμάτιο του σπιτιού του. Βρέθηκε με τη ζώνη του στον λαιμό, απαγχονισμένος.

Μάλιστα, πριν κρεμαστεί από την πόρτα του δωματίου, είχε προσπαθήσει να κόψει τις φλέβες του με ένα μαχαίρι, το οποίο βρέθηκε στο σημείο.

Ο προσωπικός του βοηθός τον αντίκρισε σε καθιστή θέση, ενώ το σώμα του ήταν λίγο πάνω από το έδαφος. Η σύζυγός του είχε φύγει από το σπίτι, καθώς θεώρησε ότι κοιμόταν.

Ο άνθρωπος που με τη ζωντάνια του, το χιούμορ και το αστείρευτο ταλέντο του έδινε ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, αποφάσισε να δώσει τέλος στη δική του.

Φαίνεται ότι την μεγαλύτερη αλήθεια για τον Ρόμπιν Ουίλιαμς είπε ο κωμικός Τζιμ Νόρτον: «Δεν έβλεπε τον εαυτό του με τον τρόπο που τον βλέπαμε όλοι οι υπόλοιποι».

Οι 9 κορυφαίες στιγμές του Ουίλιαμς


Πίσω από το χαμόγελο του διάσημου ηθοποιού κρυβόταν μία πολύχρονη μάχη με την κατάθλιψη και τον εθισμό σε ναρκωτικά και αλκοόλ.

Η τελευταία φορά που ο Ουίλιαμς εισήχθη σε κλινική αποτοξίνωσης ήταν περίπου πριν έναν μήνα. Ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ τις αδυναμίες του.

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, και λατρεύτηκε ακόμη περισσότερο. Άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο που δίνουν μάχη με την κατάθλιψη, βλέποντας το είδωλό τους να μιλά ανοικτά για το πρόβλημά του, ένιωσαν ότι δεν είναι μόνοι.
Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ουίλιαμς είχε και οικονομικά προβλήματα. Ένας οικογενειακός του φίλος είπε ότι είχε μιλήσει μαζί του το τελευταίο διάστημα και είχε ακουστεί πολύ απόμακρος.

Ο ίδιος ο κωμικός είχε τονίσει σε συνέντευξή του, πριν από έναν χρόνο, ότι του ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει το διαζύγιό του.

«Το διαζύγιο είναι ακριβό. Είναι σαν να ξεριζώνεις την καρδιά σου μέσα από το πορτοφόλι σου», είχε πει χαρακτηριστικά.

Το TMZ ανέφερε ότι ο οσκαρικός ηθοποιός είχε προνοήσει ώστε τα τρία του παιδιά να μην έχουν ποτέ οικονομικές δυσκολίες, ενώ φρόντιζε επίσης ώστε να μην είναι σπάταλοι, όσο είναι ακόμη νέοι. Έτσι, αποφάσισε ότι θα τους έδινε τα χρήματα σε τρεις δόσεις, αρχίζοντας από την ηλικία των 21 χρόνων.

Τραγική ειρωνεία
«Η αυτοκτονία είναι η μόνιμη λύση σε προσωρινά προβλήματα». Αυτή ήταν φράση που είχε πει ο Ρόμπιν Ουίλιαμς στην ταινία «Ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου» στην οποία υποδυόταν έναν καθηγητή αγγλικών και ανύπαντρο πατέρα που είχε όνειρο της ζωής του να γίνει διάσημος συγγραφέας.

real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!