Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Σε μια χωρίς προηγούμενο στον χώρο του ποδοσφαίρου προχώρησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ενημέρωσε μέσω e-mail τα μέλη και τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας της ομάδας ότι πλέον απαγορεύονται τα τάμπλετ και τα λάπτοπ στο γήπεδο του «Ολντ Τράφορντ».

Οπως ανέφερε ο βρετανικός Τύπος, η επίσημη δικαιολογία των Μπέμπηδων είναι τα παράπονα ορισμένων φιλάθλων ότι δεν έβλεπε τον αγωνιστικό χώρο επειδή άλλοι κρατούν συνέχεια τις συσκευές ψηλά για να απαθανατίζουν και να μαγνητοσκοπούν στιγμές του αγώνα.

Ωστόσο πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι είναι μια πρώτη κίνηση για να τεθεί θέμα πνευματικών δικαιωμάτων: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναγνωρίζει τον εαυτό της ως πάροχο ποδοσφαιρικού θεάματος και ως εκ τούτου θέλει να περιορίσει την «κλοπή» της εικόνας των αγώνων της ακόμη και αν αυτή «διαπράττεται» από φιλάθλους που έχουν ήδη πληρώσει εισιτήριο.

Θέλει με λίγα λόγια να εφαρμόσει καθεστώς γενικής απαγόρευσης καταγραφής και αναπαραγωγής της εικόνας των αγώνων της, όπως συμβαίνει στους κινηματογράφους ανά τον κόσμο.

Αυτή η κίνηση είναι μια πρώτη αναγνώριση των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί στην απόλαυση του ποδοσφαιρικού θεάματος λόγω της αμείωτης διείσδυσης του Διαδικτύου: Πολλοί «τηλεθεατές» αδιαφορούν για την τηλεοπτική μετάδοση - από κανάλια που έχουν χρυσοπληρώσει για τα δικαιώματα αναμετάδοσης των αγώνων - και προτιμούν στιγμιότυπα που αναρτώνται ταχύτατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - η εφαρμογή vine είναι χαρακτηριστικός τρόπος να δει κανείς άμεσα κρίσιμες φάσεις και γκολ ενός αγώνα.

«Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τη νέα μας πολιτική σχετικά με τα εντός έδρας ματς. Οι οπαδοί δεν μπορούν να έχουν μαζί τους μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές, διαστάσεων μεγαλύτερων από 150mmx100mm, μέσα στο στάδιο.

Για παράδειγμα, iPads ή άλλα tablets και laptops πλέον απαγορεύονται. Επίσης μεγάλες τσάντες, μεγάλες κάμερες και μεγάλα μπουκάλια με υγρά είναι στην λίστα με τα απαγορευμένα αντικείμενα» ανέφερε το e-mail που έλαβαν οι κάτοχοι των εισιτηρίων για το φιλικό ματς με τη Βαλένθια το βράδυ της Τρίτης στο «Ολντ Τράφορντ»

tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!