Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Στην ερώτηση αυτή ο καθένας μπορεί να δώσει την δική του απάντηση, αλλά σύμφωνα με πολλούς η ομορφότερη πόλη της Γηραιάς Ηπείρου βρίσκεται στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο διαμέρισμα του Άνω Ρήνου, στην περιφέρεια της Αλσατίας.
Ονομάζεται Colmar, μοιάζει παραμυθένιο, φημίζεται για την άριστα διατηρημένη παλιά πόλη του και τα αρχιτεκτονικά του μνημεία και αποτελεί την «πρωτεύουσα» των αλσατικών κρασιών. Η ίδρυση της πόλης, μας γυρίζει πίσω στον 9ο αιώνα και σήμερα με 70.000 περίπου κατοίκους είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αλσατίας.
Πατρίδα του ζωγράφου και χαράκτη Martin Schongauer όπως επίσης και του γλύπτη Frédéric Bartholdi που σχεδίασε το Άγαλμα της Ελευθερίας, το Colmar διαθέτει πολλά μουσεία και καταφέρνει να διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τον γοτθικό μεσαιωνικό χαρακτήρα του. Βέβαια στην πόλη θα συναντήσει κανείς και αρκετά κτήρια αναγεννησιακού, Baroque, και Art Nouveau στυλ.
Η πόλη διαρρέεται από τον ποταμό Lauch ο οποίος συνδέεται μέσω καναλιών με τον ποταμό Ρήνο, ενώ πολύ κοντά της βρίσκονται τα εντυπωσιακά Βόσγια όρη. Κάθε χρόνο, την περίοδο των Χριστουγέννων, το Colmar μετατρέπεται σε φωτεινή χώρα των θαυμάτων προσελκύοντας πλήθος τουριστών.
Υπέροχο και γραφικό, αξίζει να περιπλανηθεί κανείς στους δρόμους και τα σοκάκια του για να θαυμάσει τα πανέμορφα σπίτια του, τις εκκλησίες και τα μουσεία. Τελικά το Colmar δεν είναι τυχαίο που θεωρείται η ομορφότερη πόλη της Ευρώπης!
echoes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!