Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Είναι ίσως η μοναδική ξανθιά, που συνοδεύει τις εξόδους των ανδρών και με την οποία δεν έχουν κανένα πρόβλημα οι γυναίκες. Ο λόγος για την «παγωμένη-αγαπημένη» του καλοκαιριού: τη μπύρα.
Αφήνοντας όμως στην άκρη τους στερεοτυπικούς προλόγους, η μπύρα ανήκει στη λίστα με τα πιο αγαπημένα ποτά του καλοκαιριού (και όχι μόνο) τόσο για άντρες, όσο και για γυναίκες, είτε στην ξανθιά, είτε στην κόκκινη ή και τη μαύρη εκδοχή της.
Με αφορμή λοιπόν, τη Διεθνή Ημέρα Μπύρας (η πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου), που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, αλλά έχει αρχίσει να επεκτείνεται και σε άλλες χώρες του κόσμου, ας γνωρίσουμε παρακάτω ποιες είναι οι καλύτερες μπύρες του κόσμου.
Το αφιέρωμα παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα BusinessInsider.
Η αξιολόγηση γίνεται με άριστα το 5 και εξετάζονται χαρακτηριστικά όπως το άρωμα, η εμφάνιση και η γεύση, σύμφωνα με ένα σύστημα που ανέπτυξαν δύο ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ.

10. Adam TraditionalAle

Η μπύρα AdamTraditionalAle της ζυθοποιίας HairoftheDog παρασκευάζεται στο Πόρτλαντ του Όρεγκον και έχει αξιολογηθεί με 4,277 με άριστα το 5.
Ακολουθεί μια «ιστορική συνταγή» που προέρχεται από το Ντόρτμουντ της Γερμανίας και φτιάχτηκε προς τιμήν του AdamKerchival, από τον οποίο πήρε και το όνομά της.

9. Bourbon County Stout

Με 4,283 βαθμούς –σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης RateBeer- η συγκεκριμένη μπύρα έχει καταφέρει να ξεχωρίσει χάρη στη διετή ωρίμανσή της σε βαρέλια μπέρμπον 18 ετών, τους σοκολατένιους τόνους της και φυσικά την ποσότητα αλκοόλ που περιέχει (13%). Παρασκευάζεται στο Σικάγο, στη ζυθοποιία GooseIslandbrewery.

8. Temptation

Η SourAle της ζυθοποιίας RussianRiverBrewingCo. αξιολογήθηκε με 4,284 βαθμούς. Παρασκευάζεται στο εργαστήριο RussianRiverSantaRosa στην Καλιφόρνια. Είναι ξανθιά και ωριμάζει για 9-15 μήνες μέσα σε βαρέλια Chardonnay, στα οποία οφείλεται το ιδιαίτερο άρωμα και η γεύση της.

7. Pliny the Elder

Η ίδια ζυθοποιία (βλ. Νο.8) παρασκευάζει και τη μπύραPlinytheElder, η οποία βαθμολογήθηκε με 4,289 στα 5, χάρη σε ένα μείγμα από εσπεριδοειδή, πεύκα και φρέσκο ​​λυκίσκο, που την έχουν μετατρέψει σε θρύλο σε όλη τη χώρα για την ισορροπημένη γεύση και το ξηρό τελείωμα που προσφέρει.

6. KBS (KentuckyBreakfastStout)

Η ImperialStout της ζυθοποιίας FoundersBrewingCo. παρασκευάζεται στην περιοχή GrandRapids του Μίσιγκαν. Έχει βαθμολογηθεί με 4.29 στα 5. Ζυμώνεται με καφέ και σοκολάτα, για να πάρει το σκούρο χρώμα και το πλούσιο άρωμά της και ωριμάζει μέσα σε παλιά δρύινα βαρέλια ουίσκι.

5. Three Floyds Brewing's Dreadnaught Imperial IPA

Ημπύρα Three Floyds Brewing's Dreadnaught φτιάχνεταιστο Munster τηςΙντιάνα. Έχει αποσπάσει 4,3 από τα πέντε αστέρια της κλίμακας RateBeer, χάρη στους τόνους μάνγκο και ροδάκινου που της χαρίζουν ένα ιδιαίτερο άρωμα και γεύση.

4. Expedition Stout

Η διακεκριμένη μπύρα της ζυθοποιίας Bell'sBrewery παρασκευάζεται στο Kalamazoo του Μίσιγκαν και έχει αποσπάσει 4,34 βαθμούς.

3. Speedway Stout

Παρασκευάζεται στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια στη ζυθοποιία AleSmithBrewingCo. Έχει βαθμολογηθεί με 4,372 στα 5 αστέρια της κλίμακας Ratebeer. Περιέχει 12% αλκοόλ και ζυμώνεται με κόκκους καφέ.

2. Dark Lord

Η DarkLordRussianStout της ζυθοποιίας ThreeFloydsBrewing ζυμώνεται με καφέ μελάσακαι μέλι. Πωλείται μόνο το τελευταίο Σάββατο του Απριλίου. Παρασκευάζονται μόνο 6.000 μπουκάλια και οι πελάτες πρέπει να αγοράσουν από καιρό πριν ειδικά κουπόνια.

1. Westvleteren's 12

Η No. 1 μπύρα –σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης RateBeer- αξιολογήθηκε με 4,499 στα 5 αστέρια.
Η Westvleteren 12 φτιάχνεται από μοναχούς στο Βέλγιο και πωλείται κάθε εβδομάδα μόνο στις πόρτες του μοναστηριού. Τα μοναδικά συστατικά της είναι μαγιά,λυκίσκος, βύνη, ζάχαρη, καραμέλα και νερό.

news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!