Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ακόμα και για την πιο ποθητή γυναίκα, δύο χρόνια αναμονής για ένα ραντεβού θα ήταν πολλά. Οχι όμως και για την εθνική ομάδα της Γερμανίας, η οποία προετοιμαζόταν και αδημονούσε να συναντήσει τη Βραζιλία σε νοκάουτ αγώνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, από το 2012!
Η μεγάλη στιγμή έφτασε και απόψε (11 μ.μ. ΝΕΡΙΤ) στο Εστάντιο Μινεϊράο, στο Μπέλο Οριζόντε τα μέλη της Νατσιονάλμανσαφτ θα βρεθούν απέναντι στο μεγάλο τους έρωτα: τη Βραζιλία, στον πρώτο ημιτελικό του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου.  «Δεν υπάρχει τίποτε πιο ωραίο από το να παίζεις με τη Βραζιλία» λέει ο προπονητής των Γερμανών Γιόαχιμ Λεβ. Ωραίο να παίζεις εναντίον της Σελεσάο στο σπίτι της, όταν η τελευταία φορά που ηττήθηκε σε επίσημο παιχνίδι ήταν το 1975 σε ματς του Κόπα Αμέρικα εναντίον του Περού;
Ο πονηρός Λεβ ξέρει τι λέει. Οι Γερμανοί ήξεραν εξαρχής πως για να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο σε λατινοαμερικανικό έδαφος θα έπρεπε να νικήσουν τη Βραζιλία σε νοκάουτ παιχνίδι. Ετσι, πριν από δύο χρόνια ανέθεσαν σε Πανεπιστήμιο της Κολωνίας τη σχολαστική έρευνα κάθε βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή.
Πενήντα σπουδαστές του Deutsche Sporthochschule Koeln δημιούργησαν μία τεράστια βάση δεδομένων με τη βοήθεια και των αναφορών του σκάουτινγκ της Εθνικής Γερμανίας και ανέλυσαν τους παίκτες της Βραζιλίας.
Ετσι, ο Λεβ έχει στα χέρια του στοιχεία για τους αντιπάλους όπως το πώς αντιδρούν σε καταστάσεις πίεσης, ποιες κατευθύνσεις προτιμούν στον αγωνιστικό χώρο, πώς αντιδρούν όταν τους κάνουν φάουλ, ακόμα και πώς κάνουν σπριντ με την μπάλα. Δικαιολογημένα λοιπόν οι Γερμανοί αισθάνονται σίγουροι για την επιτυχία τους, κι ας προσπαθούν να το κρύψουν.

Το παράδοξο με τις δύο αποψινές αντιπάλους είναι πως αν και έχουν αγωνιστεί σε 196 παιχνίδια συνολικά σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχουν βρεθεί αντιμέτωπες μόλις μία φορά στο παρελθόν. Κι αυτό συνέβη σχετικά πρόσφατα, στον τελικό του 2002, όταν η Σελεσάο νίκησε με 2-0 τα Πάντσερ με γκολ του Ρονάλντο.
Η στατιστική που κάνει τους Βραζιλιάνους να τρέμουν αναφέρει πως η Γερμανία δεν ηττάται όταν παίζει με τις διοργανώτριες χώρες, στις οκτώ τελευταίες αναμετρήσεις που έχει δώσει σε Μουντιάλ ή Euro. Η τελευταία φορά που ηττήθηκε από οικοδέσποινα ήταν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966, από την Αγγλία.
tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!