Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Καλοκαιρινές βραδιές σινεμά σας προσκαλεί να ζήσετε το πανέμορφο νησί της Πάτμου, φιλοξενώντας για ακόμα μια χρονιά με γιορτή της 7ης τέχνης, το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 30 Ιουλίου.  

"Με εργαλεία τη δημιουργικότητα και την αγάπη για τον πολιτισμό, στήνουμε από το μηδέν έναν θερινό κινηματογράφο, μετατρέπουμε ένα προστατευόμενο από την Unesco σχολείο σε χώρο προβολής ντοκιμαντέρ και μαζί με το ξενοδοχείο Patmos Aktis διοργανώνουμε επτά ημέρες προβολών, σεμιναρίων και παράλληλων εκδηλώσεων" εξηγούν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 ταινίες μεγάλου μήκους, 40 ταινίες μικρού μήκους και 17 ντοκιμαντέρ. Κατά την έναρξη θα προβληθεί το σπονδυλωτό ντοκιμαντέρ "Life in the Borderlands" που αποτελείται από πέντε αυτοτελή, μικρού μήκους, πορτρέτα ιδιαίτερων χαρακτήρων της Πάτμου.

Μεταξύ των ταινιών που θα προβληθούν είναι η "Μικρά Αγγλία" του Παντελή Βούλγαρη, η «Her» του Σπάικ Τζόουνς, η "Grande Bellezza" του Πάολο Σορεντίνο και πολλές άλλες βραβευμένες.
Σε αφιέρωμα για "Γυναίκες πίσω από την κάμερα" εκτός από την προβολή ταινιών οι οποίες έχουν γυριστεί από γυναίκες, έχουν προσκληθεί και αναμένονται στο Φεστιβάλ, η Βαλέρια Γκολίνο και η Ιρανή ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτις της ταινίας "From Teheran to London" Μάνια Ακμπάρι.
Στα τέσσερα σεμινάρια σεναρίου, που διοργανώνονται και φέτος, και καλύπτουν όλες τις πτυχές του, από τη σύλληψη μίας ιδέας έως και την παραγωγή μίας ταινίας, έχουν προσκληθει σημαντικοί δημιουργοί, όπως ο Αργεντινός σεναριογράφος και σκηνοθετης Σαντιάγκο Αμιγκορένα.
Όσον αφορά τον φετινό διαγωνισμό σεναρίου με τίτλο «Fade in» που διοργανώνει το Φεστιβάλ, δίνοντας ευκαιρία σε νέους κινηματογραφιστές να δουν το σενάριό τους να κερδίζει και να γίνεται ταινία μικρού μήκους, υποβλήθηκαν συνολικά 424 συμμετοχές.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, Τάσος Μπουλμέτης (σκηνοθέτης), Αλεξάνδρα Μπουσίου (παραγωγός), Στηβ Κρικρής (σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου), Γρηγόρης Κοκκινάκης (προϊστάμενος κινηματογραφικών καναλιών OTE TV και VOD) και Αγάθη Δαρλάση (σεναριογράφος, SUGARHIGH lab director, επικεφαλής διαγωνισμού), θα ανακοινώσουν τα ονόματα των πέντε νικητών στις 15 Ιουλίου.
Περισσότερα στη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!