Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Συγκαταλέγεται στο Top 10 των καλύτερων παραλιών του κόσμου και όχι άδικα! Με την πρώτη ματιά αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για μια ειδυλλιακή τροπική όαση στον Ειρηνικό.
Η εντυπωσιακή παραλία με την ονομασία Whitehaven βρίσκεται στο νησί Whitsunday, το οποίο είναι το μεγαλύτερο του συμπλέγματος των νησιών Whitsunday κοντά στο Queensland της Αυστραλίας.Το συγκεκριμένο σύμπλεγμα νησιών φημίζεται για τις λευκές του παραλίες αλλά και για τα καταγάλανα νερά του.
Η Whitehaven οφείλει το λευκό της χρώμα στην άμμο της που αποτελείται από 98% καθαρό διοξείδιο του πυριτίου. Το περίεργο είναι ότι τα βράχια της παραλίας δεν περιέχουν το ίδιο υλικό και οι ερευνητές υποθέτουν ότι η άμμος έφτασε στην περιοχή από τα θαλάσσια ρεύματα εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Αίσθηση προκαλεί στους επισκέπτες το γεγονός ότι η άμμος δεν διατηρεί την θερμότητα από τον ήλιο και έτσι μπορεί κανείς να περπατήσει ή να ξαπλώσει πάνω της χωρίς να καεί.
Με μήκος που φτάνει περίπου τα 7 χιλιόμετρα, αποτελεί έναν παράδεισο για κολύμβηση, ιστιοπλοΐα και κατάδυση, ενώ συγκαταλέγεται στα συγκλονιστικότερα τουριστικά αξιοθέατα του κόσμου! Επειδή το νησί είναι ακατοίκητο, η πρόσβαση στην συγκεκριμένη παραλία γίνεται μόνο με καραβάκι, ενώ το κάπνισμα σε αυτήν απαγορεύεται αυστηρά! Επίσης, οι επισκέπτες φεύγοντας είναι υποχρεωμένοι να πάρουν μαζί τους τα σκουπίδια τους.
Έχει ανακηρυχθεί ως η καθαρότερη παραλία του Queensland το 2008, ενώ το 2010 κέρδισε ακόμη μία διάκριση από το CNN.com, ως η κορυφαία Eco Friendly παραλία.
echoes.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!