Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Τελικό σαν αυτόν που αρμόζει στο Wimbledon παρακολουθήσαμε άπαντες! Σε ένα συγκλονιστικό ματς που καθήλωσε όλο τον κόσμο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς εμφανίστηκε πιο δυνατός και κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην καριέρα του (2011 η πρώτη του).
Ο "Νόλε" –που έκλαψε κατά την απονομή- επικράτησε με 3-2 σετ (6-7, 6-4, 7-6, 5-7, 6-4) του μεγάλου Ρότζερ Φέντερερ, ύστερα από 4 ώρες και έφτασε τους επτά τίτλους σε grand slam, αποδεικνύοντας ξανά πως είναι πραγματικά "ατσάλινος".
Το μπόνους της κατάκτησης του Wimbledon είναι ότι από τη Δευτέρα θα βρίσκεται ξανά στο νούμερο 1 του κόσμου, υποβιβάζοντας τον Ναδάλ!
Απ’ την άλλη, ο "βασιλιάς", αν και πήγε να φέρει τα πάνω κάτω στον αγώνα και να γυρίσει απ’ την… κόλαση (έχανε 5-2 γκέιμ στο τέταρτο σετ, αλλά το πήρε και οδήγησε τον αγώνα στα πέντε σετ), στο τέλος τα χάλασε κι έμεινε στα 17 grand slam, σπαταλώντας "χρυσή" ευκαιρία για να πάρει άλλη μία κούπα, ωστόσο, από τη Δευτέρα, ανεβαίνει κι αυτός στο Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης (σ.σ.: ήταν στο Νο 4).


Το ματς:


Οι δύο τενίστες εξ’ αρχής έδειξαν πως είχαν πολλή όρεξη. Και τα σερβίς τους δούλευαν «ρολόι» με αποτέλεσμα να μην αφήνουν περιθώρια για κάποιο μπρέικ. Κι ως εκ τούτου, το tie break ήταν φυσιολογική εξέλιξη, με τον Φέντερερ να σώζει δύο set points του Τζόκοβιτς και να παίρνει κεφάλι στο σκορ (9-7).
Στη συνέχεια ήταν η ώρα του Σέρβου να… μιλήσει. Διότι με μπρέικ νωρίς στο δεύτερο σετ (κι αφού αντιμετώπισε κι ένα μίνι πρόβλημα) μπήκε σε θέση οδηγού και κάνοντας σωστή συντήρηση κατάφερε να ισοφαρίσει (6-4). Και δεν έμεινε εκεί ο Νόλε, γιατί πήρε και σαφές προβάδισμα τίτλου, φτάνοντας στην κατάκτηση και του τρίτου σετ, εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Ελβετού στο tie break (7-4).
Το τέταρτο σετ ήταν, πραγματικά, το κάτι άλλο! Την ώρα, λοιπόν, που ο Σέρβος είχε προηγηθεί με 5-2 γκέιμ και σέρβιρε για την κούπα, ο Φέντερερ έδειξε γιατί είναι βασιλιάς και γιατί ποτέ δεν τα παρατάει. Διότι όχι μόνο έσωσε ένα championship point του αντιπάλου του, όχι μόνο έκανε break back, αλλά "έσπασε" και δεύτερη σερί φορά το σερβίς του Τζόκοβιτς με αποτέλεσμα να έρθουν τα πάνω-κάτω στον τελικό! Ο Ελβετός είχε ισοφαρίσει σε 2-2 (με πέντε σερί (!) κερδισμένα games (7-5)!
Το ματς είχε πάρει φωτιά. Ήταν ένας ονειρικός τελικός. Αλλά ο King Roger λύγισε. Γιατί στην μοναδική του ευκαιρία για μπρέικ, δεν κατάφερε να φέρει την αποστολή εις πέρας και παρά το γεγονός πως επέστρεψε απ’ το 0-40, ισοφαρίζοντας σε 4-4, όταν κλήθηκε να σερβίρει για να μείνει "ζωντανός", έμεινε από… φαντασία και ο μεγάλος Τζόκοβιτς έφτασε στη νίκη με 6-4, φιλώντας το χορτάρι και πανηγυρίζοντας τον θρίαμβό του!
Πηγή: sport-fm.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!