Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Αν υπάρχει κάποια δόση αλήθειας στην παλιά ρήση, που υποστηρίζει ότι “όλοι οι δρόμοι του Λονδίνου είναι στρωμένοι με χρυσάφι”, τότε δεν προκαλεί μεγάλη εντύπωση που η πρωτεύουσα της Αγγλίας φιγουράρει στην πρώτη θέση στη λίστα με τις δέκα ακριβότερες πόλεις για αποδράσεις στον κόσμο!

Σύμφωνα με την ταξιδιωτική ιστοσελίδα TripAdvisor, η οποία συνέκρινε τιμές σε 48 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, το Λονδίνο είναι η πόλη στην οποία οι ταξιδιώτες θα σπαταλήσουν τα περισσότερα χρήματα για την διαμονή και τη διασκέδαση τους.
Σύμφωνα με την ετήσια μελέτη TripIndex Cities, επτά από τους δέκα πιο ακριβούς προορισμούς του κόσμου βρίσκονται στην Ευρώπη, ενώ στην Ασία βρίσκονται οι πιο προσιτές πόλεις για διακοπές.
Μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων και μια βραδιά έξω στο Λονδίνο θα κοστίσει στους επισκέπτες του $ 523 (386 ευρώ), ένα κόστος τρεις φορές μεγαλύτερο από ότι στο Ανόι.
Η έρευνα ανέδειξε ακόμα το Παρίσι, ως το πιο ακριβό μέρος στον κόσμο για κοκτέιλ πριν το δείπνο, ενώ η Νέα Υόρκη εξακολουθεί να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στα πιο ακριβά ξενοδοχεία, με μια νύχτα σε ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων να κοστίζει κατά μέσο όρο $ 365 (269 ευρώ), τέσσερις φορές περισσότερα από ότι στη Μπανγκόκ.
Ενώ το Όσλο έχασε την πρώτη θέση στη συνολική λίστα, η νορβηγική πόλη εξακολουθεί να κυβερνά, στις τιμές των ταξί. Μια διαδρομή τριών χιλιομέτρων κοστίζει $ 57 (42 ευρώ)
Το top 10 με τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου είναι: 1. Λονδίνο
2. Παρίσι
3. Νέα Υόρκη
4. Στοκχόλμη
5. Όσλο
6. Ζυρίχη
7. Κοπεγχάγη
8. Ελσίνκι
9. Τορόντο
10. Σίδνεϊ.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!