Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Κάθε εποχή έχει τα μεγάλα της προβλήματα. Στο παρελθόν είχαμε δύσκολες μεταφορές αγαθών, ανεπαρκείς τηλεπικοινωνίες, υψηλή θνησιμότητα. Σήμερα αυτά έχουν λυθεί, τουλάχιστον στον ανεπτυγμένο κόσμο, και νέα προβλήματα και ανεπάρκειες έχουν κάνει επιτακτική τη λύση τους.
Ποιος θα κάνει την ηλιακή ενέργεια φθηνή; Πώς θα αποκτήσουν προσιτή πρόσβαση στο Internet οι απομακρυσμένες περιοχές; Πώς θα χάσουμε βάρος με ένα χάπι; Υπάρχει τρόπος να αφαλατώνουμε εύκολα και γρήγορα το θαλασσινό νερό;
Οι μεγάλες καινοτομίες κάνουν, σχεδόν κατά κανόνα, πλούσιους εκείνους που τις επινοούν ή τις εφαρμόζουν (πολλές φορές δεν είναι οι ίδιοι).
Χιλιάδες επιστήμονες και ερευνητικά εργαστήρια προσπαθούν να δώσουν λύσεις που θα αλλάξουν τον κόσμο και θα φέρουν απίστευτο πλούτο και δόξα σε όποιον τα καταφέρει.

  Internet παντού
Το καλό είναι πως εταιρείες που έχουν συμφέρον από την εξάπλωση του Internet εργάζονται πυρετωδώς προς αυτή την κατεύθυνση. Η Google σχεδιάζει να το επιτύχει με τεράστια αερόστατα γύρω από τη Γη. Η Facebook ποντάρει στη χρήση drones και δορυφόρων. Όποιος προλάβει πρώτος θα έχει τόσο το πλεονέκτημα όσο και τα έσοδα που θα σημαίνει η «ενοικίαση» των ματιών δισεκατομμυρίων χρηστών σε διαφημιζόμενους.

  Ασύρματο ρεύμα
Είναι από τα δημοφιλέστερα πεδία ερευνών και αυτό που θα αλλάξει άρδην τη ζωή μας εφόσον εφαρμοστεί. Λύσεις υπάρχουν ήδη, αλλά αφορούν μόνο τη φόρτιση των κινητών μας σε μια συγκεκριμένη επιφάνεια. Στόχος των ερευνητών και των εταιρειών είναι ένα σπίτι χωρίς καλώδια όπου οι συσκευές απλώς θα δουλεύουν, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα φορτίζεται ενώ είναι παρκαρισμένο στο γκαράζ κ.λπ.

  Φθηνή ηλιακή ενέργεια
Τα αποδοτικά φωτοβολταϊκά είναι πανάκριβα, τα φθηνά είναι ανεπαρκή και όλοι ψάχνουν να βρουν την ιδανική ισορροπία. Αυστραλοί ερευνητές ανακοίνωσαν πρόσφατα πως κυψέλες βασισμένες στο ορυκτό περοβσκίτη (οξείδιο του ασβεστίου και του τιτανίου) μπορούν να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν την απόδοση κατά 75%.
Δείτε κι άλλες ιδέες... ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων εδώ
news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!