Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Στην ανάκληση 511.528 οχημάτων μάρκας Chevrolet Camaro προχωρά η General Motors στη βόρεια Αμερική, φέρνοντας το συνολικό αριθμό αυτοκινήτων τα οποία έχει ανακαλέσει φέτος σχεδόν στα 14 εκατομμύρια.

Ο λόγος για την ανάκληση των οχημάτων είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της οδήγησης το γόνατο του οδηγού μπορεί να προσκρούσει στο ηλεκτρονικό κλειδί του αυτοκινήτου και να το μετακινήσει εκτός της θέσης “run”, με αποτέλεσμα το όχημα να σταματήσει, ενώ βρίσκεται στη μέση του δρόμου. Το πρόβλημα αυτό εντοπίστηκε από τη General Motors κατά τη διάρκεια ελέγχων μετά από την ανάκληση περισσότερων από 2,5 εκατομμύρια οχημάτων λόγω προβλήματος στη μίζα.
Η General Motors έχει δεχτεί σφοδρές επικρίσεις για την καθυστέρηση της ανάκλησης των 2.590.000 αυτών αυτοκινήτων, καθώς εκτιμάται ότι το πρόβλημα στη μίζα ήταν η αιτία για τουλάχιστον 13 θανάτους. Μάλιστα, νωρίτερα αυτό το μήνα η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εσωτερικής έρευνας που πραγματοποίησε για την υπόθεση, η οποία οδήγησε στις απολύσεις 15 στελεχών της GM, ενώ η εταιρεία προσέλαβε ακόμα 35 ερευνητές, σε μία προσπάθεια να δείξει την προθυμία της να αποσύρει εγκαίρως τα οχήματα στα οποία εντοπίζονται προβλήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η General Motors γνωρίζει τρία ατυχήματα που προκάλεσαν τέσσερις ελαφρούς τραυματισμούς και τα οποία πιστεύεται ότι οφείλονται στο πρόβλημα με το κλειδί των Camaro. Η εταιρεία σημειώνει ότι θα αλλάξει το κλειδί, ώστε να μην μπορεί η ακούσια επαφή με το κλειδί να το μετακινήσει και να σβήσει τη μηχανή.
Πηγή: News.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!