Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Με  αισιοδοξία και πίστη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, οι Ελληνες διεθνείς μπαίνουν στην γιορτή του Μουντιάλ, αντιμετωπίζοντας στις 7 το βράδυ  στο Μπέλο Οριζόντε την Κολομβία, για τον Γ` όμιλο της διοργάνωσης.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11αδα, που θα αποτελείται πιθανότατα από τους Καρνέζη, Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Χολέβα, Μανιάτης, Κατσουράνη, Κονέ, Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Μήτρογλου.

Αισιόδοξος για την πρεμιέρα της Εθνικής μας ομάδας απέναντι στην Κολομβία, το Σάββατο  εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη Βραζιλία. Όσον αφορά την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει δεν έδωσε κανένα στοιχείο, ενώ τέλος δικαιολόγησε την απόφαση του να καλέσει τον Κώστα Μήτρογλου.

«Πάντα το πρώτο παιχνίδι συγκεντρώνει πολλές προσδοκίες. Αυτό σημαίνει μεγάλο άγχος. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς με δύσκολο αντίπαλο που θέλει να προκριθεί στην επόμενη φάση. Με σεβασμό προς τον αντίπαλο θα πάμε για τη νίκη. Είμαστε μια ομάδα με επιμονή στο παιχνίδι μας και θέλουμε να κερδίσουμε», είπε αρχικά ο Σάντος


Όμως κατέστησε σαφές ότι δεν θα βάλει αμυντικογενή ομάδα: «Αν παίξουμε μόνο άμυνα θα χάσουμε. Θα παίξουμε σε όλο το γήπεδο, όπως κάνουμε πάντα. Χρειαζόμαστε και τους μέσους και τους επιθετικούς και πρέπει να παίξουμε σαν ομάδα».

Για την απουσία του Φαλκάο: «Δεν άλλαξαν τα πλάνα μας. Η Κολομβία έπαιξε αγώνες χωρίς τον Φαλκάο. Δεν θεωρώ ότι άλλαξαν πολύ τα πράγματα», απάντησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος σχετικά με την Κολομβία, είπε: « Πιστεύω ότι η Κολομβία έχει καλούς παίκτες. Είναι σημαντικός ο Φαλκάο και κάθε προπονητής θα τους ήθελε, αλλά δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει το παιχνίδι τους. Ο Γκουτιέρες, ο Ζαπάτα, ο Πέρες είναι δυνατοί παίκτες. Ο προπονητής επιλέγει τους καλύτερους από όσους έχει στη διάθεση τους».

Για τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν «Παίζουμε σε μια χώρα με διαφορετικό κλίμα. Δεν ανησυχούμε. Στην Ελλάδα έχει πιο πολύ ζέστη σήμερα. Η ζέστη βέβαια στην Ελλάδα είναι ξηρή. Στο Μπέλο Οριζόντε τα πράγματα δεν είναι άσχημα, όπως στη Φορταλέζα και το Νατάλ που παίζουμε τους άλλους δύο αγώνες. Θέλουμε να μην υπάρχει αλλαγή για αυτό προπονούμαστε σε τέτοιες συνθήκες».

Για τον Κώστα Μήτρογλου: «Ο Μήτρογλου έπαιξε δύο μήνες μέσα στο 2014. Είχα την ευκαιρία να τον δω εν δράσει για κάποια λεπτά στο αγγλικό πρωτάθλημα. Είναι παίκτης με σημαντικά προσόντα που είναι σημαντικά για την Εθνική. Ο Κώστας έπρεπε να ήταν εδώ. Βελτιώθηκε πολύ. Δεν έχει ακόμη το 100% του ρυθμού, αλλά μέρα με τη μέρα θα είναι κοντά στο 100%», ενώ σχετικά με τον μικροτραυματισμό του Κώστα Μανωλά στην τελευταία προπόνηση, ξεκαθάρισε πως δεν είναι κάτι σοβαρό.

Σε ένα σχόλιο για τη Βραζιλία: « Γνωρίζω καλά τη Βραζιλία. Ο γιος μου έμεινε εδώ τρία χρόνια. Είναι φανταστική χώρα για να μένεις και να ζεις. Είναι συναρπαστικό το συναίσθημα του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Έχουμε τρεις Πορτογάλους προπονητές, αλλά το σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα είναι εδώ. Θέλω να πάρω μαζί μου το καθήκον που έχω έναντι της Ελλάδας και του ελληνικού λαού».

Δεν έλειψε η ερώτηση για το επίτευγμα του 2004: « Αυτά έγιναν το 2004. Το 2004 το θυμόμαστε όλοι, όπως θυμόμαστε την πρώτη φορά που κέρδισε η Βραζιλία, τον Πελέ, την Ουρουγουάη. Το 2004 ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα. Λίγες χώρες με το μέγεθος της Ελλάδας έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο. Όταν πετυχαίνεις ένα όνειρο θες να το ξανακάνεις πραγματικότητα. Ήρθαμε εδώ για να υλοποιήσουμε ένα όνειρο».
tanea.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!