Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Η εταιρεία τεχνολογίας και αντι-ιικών συστημάτων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές Kaspersky Lab παρουσίασε την εφαρμογή FriendOrFoe για το Facebook, μέσω της οποίας οι χρήστες του δημοφιλούς δικτύου μπορούν να αξιολογούν πόσο "πολύτιμοι" είναι οι ψηφιακοί τους φίλοι.
Η εφαρμογή δείχνει τι σκέφτονται οι άλλοι χρήστες για τους ίδιους, ενώ αποκαλύπτει ποιοι από τους εκατοντάδες "followers" είναι πραγματικοί "fans".  Με λίγα λόγια, η εφαρμογή "μαρτυράει" στον κάθε χρήστη ποιοι φίλοι του κάνουν τις περισσότερες αναδημοσιεύσεις και σχόλια σχετικά με τη δραστηριότητά του. 
Παράλληλα, η εφαρμογή αναδεικνύει και τις απειλές για τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να προστατεύουν τις προσωπικές τους πληροφορίες.
"Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο παγκοσμίως τραβά την προσοχή των ψηφιακών εγκληματιών" σχολίασε ο Εβγένι Τσερέσνεφ, επικεφαλής του τμήματος Global Mobile Business Development της Kaspersky Lab.
"Ενδεικτικά, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, το 79,5% του συνόλου των επιθέσεων phishing στα κοινωνικά δίκτυα, στοχοποίησε αυτό το δίκτυο. Εκτός από το στοιχείο της διασκέδασης, το FriendOrFoe δίνει ένα σημαντικό μήνυμα σχετικά με τις πιθανές απειλές που αντιμετωπίζει ένας χρήστης, με κατανοητούς και απλούς όρους" κατέληξε ο Τσερέσνεφ.

Προς το παρόν, το FriendOrFoe είναι διαθέσιμο στα Αγγλικά, στα Ρωσικά, στα Γερμανικά, στα Γαλλικά, στα Ιταλικά, στα Ισπανικά, στα Πορτογαλικά (βραζιλιάνικη διάλεκτος), στα Ισπανικά (μεξικανική διάλεκτος), στα Αραβικά και στα Ιαπωνικά, ενώ θα ακολουθήσουν περισσότερες γλώσσες στο άμεσο μέλλον.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!