Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Δέσμευση να αποζημιώσει εργαζομένους της που υποστηρίζουν ότι προσβλήθηκαν από καρκίνο δουλεύοντας σε εργαστάσιά της που κατασκευάζουν ημιαγωγούς ανέλαβε η Samsung Electronics.

Τα έξι τελευταία χρόνια περίπου 40 εργαζόμενοι, όπως αναφέρει το kerdos.gr, κατέθεσαν προσφυγή στην κυβερνητική Υπηρεσία Αποζημιώσεων και Υγείας των Κορεατών Εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή του, ο γενικός διευθυντής της Samsung, Κουόν Ο-Χιούν, αναφέρει πως ο όμιλος θα προσφέρει «μια αρμόζουσα αποζημίωση» στους μισθωτούς που προσβλήθηκαν από τη νόσο αυτή ή στις οικογένειες αυτών που απεβίωσαν εξαιτίας της.

«Αποτύχαμε να προσφέρουμε την απαραίτητη προσοχή στον πόνο και τις δυσκολίες των θυμάτων και των οικογενειών τους» αναφέρει στην ανακοίνωση. Η Samsung θα συστήσει ομάδα διαιτησίας για να καθορίσει τον τρόπο καταβολής των αποζημιώσεων, προσθέτει.

Η Samsung ανέκαθεν αρνείτο ότι οι καρκίνοι των εργαζομένων είναι αποτέλεσμα των τοξικών προϊόντων που χειρίζονται στους χώρους της δουλειάς τους και η ανακοίνωση του Κουόν Ο-Χιούν υπογραμμίζει πως ο όμιλος δεν θεωρεί ότι ευθύνεται για τις ασθένειες των μισθωτών του.

Οι καρκίνοι των εργαζομένων σε εργοστάσια κατασκευής ημιαγωγών επισημάνθηκαν στη νοτιοκορεατική κοινή γνώμη με την προβολή το Φεβρουάριο μιας ταινίας βασισμένης στην αληθινή ιστορία ενός μισθωτού της Samsung, του Χουάνγκ Γιου-Μι, ο οποίος πέθανε από λευχαιμία αφού εργάσθηκε για τέσσερα χρόνια σ' ένα εργοστάσιο του ομίλου.

Η Samsung δεν κατονομάζεται στην ταινία για νομικούς λόγους, αλλά ο τίτλος της ταινίας Another Promise απηχεί σαφώς το διαφημιστικό σλόγκαν της Samsung Another Family.

http://www.thestival.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!