Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ρόλο προστάτη των προσωπικών μας δεδομένων κατά τη διακίνησή τους μέσω internet αναλαμβάνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε. 

Σύμφωνα με την απόφαση, η εταιρεία Google υποχρεούται να διαγράψει από τη μηχανή αναζήτησης όλα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της εφόσον αυτοί το επιθυμούν σύμφωνα με τον νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του Δικαστηρίου επιτρέπει στους χρήστες της Google να διαγράψουν από τη μηχανή αναζήτησης όλους τους συνδέσμους που οδηγούν σε αληθή ή ψευδή στοιχεία ή στοιχεία του παρελθόντος που αφορούν αυτούς ακόμα και αν αυτά είναι αναρτημένα νόμιμα στο διαδίκτυο. Εξαίρεση αποτελούν τα στοιχεία δημόσιων προσώπων όπου τα στοιχεία τους δεν αφορούν μόνο σε αυτούς αλλά και σε άλλα πρόσωπα.

Η υπόθεση περί προσωπικών δεδομένων ξεκίνησε το 2001 από την καταγγελία ενός Ισπανού ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το σπίτι που αγόρασε, συνέχιζε ύστερα από καιρό να εμφανίζεται στα δεδομένα της Google ως ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμό.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, όλοι οι χρήστες της Google έχουν το δικαίωμα να διαγράψουν όλους τους συνδέσμους που παραπέμπουν σε προσωπικά τους στοιχεία υποβάλλοντας μια αντίστοιχη αίτηση στον υπεύθυνο διαχείρισης της μηχανής αναζήτησης ο οποίος και θα κρίνει την εγκυρότητα της αίτησης.

http://www.fpress.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!