Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Περιμένεις κόσμο και θέλεις το σπίτι να μυρίζει υπέροχα; Τα πιο συναρπαστικά αρώματα για να μοσχομυρίσει το σπίτι βρίσκονται στα ντουλάπια της κουζίνας!

1. Δοκίμασε να βράσεις σε ένα κατσαρολάκι λίγο νερό και την ώρα του βρασμού πρόσθεσε λίγα κλωνάρια δενδρολίβανο, λίγα φύλλα ευκάλυπτο και 3-4 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας. Άφησέ το για ένα λεπτό και βγάλ' το από τη φωτιά. Μετέφερε αυτό το κατσαρολάκι στο χώρο που θέλεις να αρωματίσεις και άφησέ το για 20 περίπου λεπτά ώστε να αρωματίσει αρκετά το χώρο.

2. Μια άλλη λύση είναι να φτιάξεις ένα φυσικό αρωματικό από πορτοκάλια. Διαλέγεις ένα με χοντρή φλούδα, ιδανικά λίγο τζούφιο. Παίρνεις ξερά γαρίφαλα και τα καρφώνεις γύρω, γύρω από το πορτοκάλι, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Μόλις το γεμίσεις με γαρίφαλα, με ένα μαχαιράκι χαρακώνεις στο κοτσάνι και βγάζεις το πορτοκάλι σου στη βεράντα για 2-3 μέρες, γυρίζοντάς το κάθε τόσο για να ξεραθεί ομοιόμορφα. Μετά το τοποθετείς μέσα σε ένα μπολ σε κάποιο σημείο του σπιτιού και αναδίδει μια υπέροχη μυρωδιά πορτοκάλι-κανέλα, που ταιριάζει τόσο με την εποχή.

Πηγή: faysbook.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!