Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Το κρεοπωλείο του εστιατορίου Barbecoa στο Λονδίνο του διάσημου σεφ Τζέιμι Όλιβερ, έκλεισε προσωρινά όταν επιθεωρητές εντόπισαν προβλήματα υγιεινής, όπως περιττώματα ποντικιών, μούχλα στα κρέατα και ληγμένο βοδινό κρέας wagyu. Το Barbecoa που βρίσκεται στο Σίτι του Λονδίνου, έκλεισε τον Ιανουάριο για 24 ώρες όταν οι υγειονομικές Αρχές έκριναν ότι «χρειάζεται πολλές βελτιώσεις». Άνοιξε και πάλι όταν διευθετήθηκε τα προβλήματα.

Τα κρέατα στα ψυγεία είχαν μούχλα, οι μηχανές κοπής κρέατος και συσκευασίας σε κενό αέρος ήταν βρώμικες και το ακριβό ιαπωνικό μοσχαρίσιο κρέας wagyu, αλλά και άλλα είδη κρέατος είχαν λήξει. Φιλέτα από στήθος κοτόπουλο είχαν αφαιρεθεί από τις αρχικές συσκευασίες τους, είχαν συσκευασθεί ξανά σε κενό αέρος και τους είχε τοποθετηθεί ετικέτα με ημερομηνία λήξης μία εβδομάδα αργότερα.

Το κρεοπωλείο που προμηθεύει με κρέας το ακριβό ομώνυμο εστιατόριο, βρέθηκε με βρώμικα χερούλια ψυγείων, μή επαρκείς εγκαταστάσεις καθαριότητας για το προσωπικό, χαμηλό φωτισμό, χαλασμένο δάπεδο και πολλά περιττώματα ποντικιών.

Το κρεοπωλείο του Τζέιμι Όλιβερ ήταν ένα από τα μόλις 19 καταστήματα τροφίμων (σε σύνολο 1.659) στο Σίτι που έλαβαν το χειρότερο σκορ στις συνθήκες υγιεινής. Η διεύθυνση ανακοίνωσε ότι η μούχλα που βρέθηκε στα κρέατα δεν τα καθιστούσε ακατάλληλα προς βρώση από ανθρώπους. Ωστόσο, αφού το κατάστημα έκλεισε, τα εν λόγω κρέατα πετάχτηκαν. Ένα γεύμα στο εστιατόριο Barbecoa κοστίζει πάνω από 100 ευρώ.

http://www.thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!