Οταν έχει μόλις βγει από το ηφαίστειο, η «φρέσκια» λάβα μπορεί να
κυμαίνεται από 700 έως και 1200 ° C. Οσο για τα αεριούχα αναψυκτικά,
καλό είναι, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, να μην εκτίθενται σε υψηλές
θερμοκρασίες.
Ο φωτογράφος Μπράινα Λόουρι ωστόσο αναρωτήθηκε «τι θα συνέβαινε εάν ένα κουτάκι με αεριούχο αναψυκτικό βρεθεί στο δρόμο καυτής λάβας». Ετσι αποφάσισε να κάνει την απορία του πείραμα και ταξίδεψε στην Χαβάη.
Το πείραμα έγινε σε ενεργό ηφαίστειο της Χαβάης με κάμερα Go Pro και απο απόσταση ασφαλείας. Στην πρώτη φάση του πειράματος, το αλουμινένιο κουτάκι είχε μία μικρή τρύπα, προκειμένου να μην εκραγεί κατά την υπερθέρμανση του υγρού, ωστόσο το δεύτερο κουτάκι ήταν πλήρως στεγανοποιημένο.
Ο φωτογράφος Μπράινα Λόουρι ωστόσο αναρωτήθηκε «τι θα συνέβαινε εάν ένα κουτάκι με αεριούχο αναψυκτικό βρεθεί στο δρόμο καυτής λάβας». Ετσι αποφάσισε να κάνει την απορία του πείραμα και ταξίδεψε στην Χαβάη.
Το πείραμα έγινε σε ενεργό ηφαίστειο της Χαβάης με κάμερα Go Pro και απο απόσταση ασφαλείας. Στην πρώτη φάση του πειράματος, το αλουμινένιο κουτάκι είχε μία μικρή τρύπα, προκειμένου να μην εκραγεί κατά την υπερθέρμανση του υγρού, ωστόσο το δεύτερο κουτάκι ήταν πλήρως στεγανοποιημένο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου