Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα το βράδυ της Πέμπτης και επιβεβαιώνεται τόσο από τους Financial Times, όσο και από τη Wall Street Journal και τους New York Times: Η Apple αγοράζει τη Beats Audio έναντι 3,2 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία, το οποίο περιλαμβάνει τόσο το hardware, όσο και την καινούρια υπηρεσία music streaming της Beats Audio, αναμένεται να οριστικοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Μπορεί τα στυλάτα ακουστικά Beats να φιγουράρουν σε όλα τα Apple Stores του κόσμου και το κομψό φινίρισμά τους να ταιριάζει με την αισθητική των συσκευών της Apple, αλλά η συμφωνία δεν γίνεται για χάρη τους. Εξάλλου, επιχειρηματικά μιλώντας, το περιθώριο κέρδους που θα αφήσουν τα ακουστικά στο Cupertino δεν αξίζει τα 3,2 δισ. δολάρια.

Χρυσόμαλλο δέρας στη νέα αυτή «αργοναυτική εκστρατεία» της Apple είναι η music streaming υπηρεσία Beats Music. Εξαιρετικό user interface, τρομερή ποικιλία από ποιοτικές playlists και εγγυημένη πορεία ανάπτυξης λόγω της ενεργής παρουσίας των Dr. Dre και Jimmy Iovine, είναι οι λόγοι που απογειώνουν την υπηρεσία Beats Music. Και με τα iTunes και κυρίως το iTunes Radio να μην έχουν την αποδοχή που θα περίμενε η Apple, αυτή η βοήθεια κρίνεται ως απολύτως απαραίτητη. Κι ας έχει τεράστιο οικονομικό κόστος...

Με την εξαγορά της Beats Audio και τη συγχώνευση της υπηρεσίας Beats Music, η Apple κάνει μια πολύ σωστή επιχειρηματική κίνηση. Βρίσκει διέξοδο στην (από στιγμή σε στιγμή) κορεσμένη αγορά των smartphones, επιχειρώντας να γίνει ο μεγαλύτερος διακινητής μουσικής παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν το deal κλείσει στο προαναφερθέν ποσό, θα είναι η πιο ακριβή από τις πολλές εξαγορές εταιρειών που έχει κάνει η Apple στην ιστορία της.

Πηγή: thegang.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!