Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Οι πιστώσεις των δημόσιων νοσοκομείων για την προμήθεια φαρμάκων καλύπτουν μόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μετά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει!
Η δήλωση αυτή ανήκει στην πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και διευθύντρια του Φαρμακευτικού Τμήματος του «Σισμανόγλειου», Δέσποινα Μακριδάκη, η οποία μιλώντας την Τετάρτη στο 1ο Συνέδριο της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.
«Η φαρμακευτική πολιτική αφορά αγαθό και όχι προϊόν προς πώληση», δήλωσε η κ. Μακριδάκη, υπογραμμίζοντας πως το σύστημα οφείλει να είναι ασθενοκεντρικό.
«Περιμένουμε να γίνει εξορθολογισμός της δαπάνης, γιατί στο νοσοκομειακό φάρμακο περιλαμβάνονται νοσοκομειακοί ασθενείς, εξωτερικοί, ευπαθείς ομάδες. Πρέπει να γίνει διαχωρισμός», τόνισε.
«Μιλάμε μόνο για το κόστος, αλλά ξεχνάμε την ασφάλεια και την ποιότητα. Ο Έλληνας πολίτης πληρώνει και απαιτεί», επισήμανε.
Επίσης η κ. Μακριδάκη μίλησε για τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι τιμές προϊόντων που εξασφαλίζουν τα νοσοκομεία είναι χαμηλότερες από εκείνες της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας και του Παρατηρητηρίου Τιμών.

http://www.4news.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!