Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε μία κλειστή λίγκα, τύπου ΝΒΑ, όπου θα συμμετέχουν οι πλουσιότερες 16 ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου.
Οι φάσεις των ημιτελικών σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ αποτελούν αντανάκλαση από το μέλλον.
Στο Τσάμπιονς Λιγκ συμμετέχουν δύο ισπανικές ομάδες, Ρεάλ και Ατλέτικο, μία γερμανική, η Μπάγερν, και μία αγγλική, η Τσέλσι.
Στα προημιτελικά αποκλείστηκαν ισχυρά club, όπως η Μπαρτσελόνα, η Παρί, η Γιουνάιτεντ και η Ντόρτμουντ.
Στο Γιουρόπα υπάρχει ένας ακόμη ισπανικός εμφύλιος, ο τρίτος (Σεβίλλη-Βαλένθια), ενώ στον άλλον η πορτογαλική Μπενφίκα αντιμετωπίζει τη Γιουβέντους.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων προέρχεται από τον φτωχό ευρωπαϊκό νότο, όπου η ανεργία χτυπάει κόκκινο.
Ο λόγος είναι ότι πρόκειται, ειδικά στο Τσαμπιονς Λιγκ, για ομάδες που είναι από τις πιο πλούσιες στην Ευρώπη. Έχουν τεράστιο κόσμο να τις ακολουθεί, πλούσιους χορηγούς και χρόνο με το χρόνο η πίτα εσόδων που διεκδικούν μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.
Η Ρεάλ και η Μπάρτσα έχουν ετήσια έσοδα πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ, ποσό αστρονομικό για οποιαδήποτε εταιρεία. Η Μπάγερν φέτος ξεπέρασε τα 400 εκατομμύρια και σε τέσσερα χρόνια που θα αποπληρώσει το νέο της γήπεδο θα έχει ακόμη περισσότερα έσοδα. Η Παρί με τους Άραβες είναι αχτύπητη, η Τσέλσι έχει τον Αμπράμοβιτς, η Γιούβε καινούργιο γήπεδο, πολλούς φιλάθλους και ένα δυνατό brand name.
Η Γιουνάιτεντ έχει μετατραπεί εδώ και πολλά χρόνια σε ένα δυνατό προϊόν με παγκόσμια απήχηση. Στην Πορτογαλία, υπάρχει η Πόρτο και η Μπενφίκα και μετά το χάος.
Η UEFA από πέρσι κιόλας, στην ετήσια έκθεσή της, κατέληξε στη διαπίστωση ότι στη λίγκα κάθε χώρας υπάρχουν μία ή δύο πολύ δυνατές ομάδες, οι οποίες έχουν και τα μεγαλύτερα έσοδα και τηλεοπτικά δικαιώματα, και η διαφορά τους με τους ανταγωνιστές τους μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο. Η ψαλίδα ανοίγει και δεν πρόκειται ποτέ να κλείσει. Για παράδειγμα, στη Γερμανία δεύτερη μετά τη Μπάγερν είναι η Ντόρτμουντ. η οποία έχει λιγότερα από τα μισά έσοδα των Βαυαρών.
Πολλοί είναι εκείνοι πλέον που θεωρούν ότι η δημιουργία μίας κλειστής λίγκας για την Ευρώπη με τις πλουσιότερες και ισχυρότερες ομάδες είναι προ των πυλών, σε ένα κλειστό πρωτάθλημα αλά NBA.

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!