Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Μια από τις πιο δημοφιλής φήμες όπως έχετε καταλάβει τον τελευταίο καιρό και που θα γιγαντωθεί και άλλο είναι ότι η Apple φέτος θα λανσάρει 2 μεγαλύτερα iPhones.

Το πρώτο θα είναι ένα 4.7 ιντσών και το δεύτερο ένα 5.5 ιντσών εισάγοντας την Apple και στην κατηγορία των Phablets.

Οι φήμες μάλιστα που έχουμε συγκεντρώσει για τα παραπάνω δεν έρχονται από μη έγκυρες πηγές αλλά μια πληθώρα site και αναλυτών που και κατά το παρελθόν έχουν αποδειχθεί αληθείς.

Κατά την δική μας λαϊκή ρήση λοιπόν όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, αλλά τι πραγματικά σημαίνουν όλες αυτές οι διαρροές;

Αρχικά ακούγαμε γενικά για δύο μεγαλύτερα iPhones χωρίς κανείς να προκαθορίζει με ακρίβεια τις ίντσες του.

Εξάλλου η Apple και αυτό είναι κοινή γνώση κατά την διάρκεια ενός χρόνου δημιουργεί περισσότερο από μια πρωτότυπες συσκευές πριν τελικά καταλήξει σε ποια θα λανσάρει στην αγορά.

Πάρα αυτά τον τελευταίο καιρό η γενική προδιάθεση παραπάνω έγινε πιο ειδική με αποτέλεσμα να ακούμε για ένα iPhone 4.7 ιντσών με ανάλυση 1334×750 (@326ppi) και ένα 5.5 ιντσών με ανάλυση 1920 x 1080 (@401ppi).

Η Apple θα μπορούσε να πάρει την τωρινή οθόνη του iPhone 5S που έχει ανάλυση 1136×640 (@326ppi) και να την μεγαλώσει μέχρι και τις 5 ίντσες αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο η πυκνότητα των pixel θα γίνει ίδια με αυτή του iPad Air (@264ppi).

Αν από την άλλη η Apple πάει ακόμη και στην στάνταρ ανάλυση του 1920x1080p, θα προκαλέσει πονοκέφαλο στους προγραμματιστές της αλλά έχουμε δει την Apple να το κάνει ήδη μια φορά στην αλλαγή από το iPhone 4 στο iPhone 5.

Δύο βέβαια νέες αναλύσεις θα προκαλούσε μια αναστάτωση που δεν χρειάζεται πραγματικά. Άλλοι κατασκευαστές έχουν βάλει 1080p αναλύσεις σε 4.7 ιντσών οθόνες χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν αυτό το κάνει και η Apple θα είναι ευπρόσδεκτο από όλους. Αυτό γιατί τα 1080p ισορροπεί στις 4.7 ίντσες με 468dpi, και στις 5.5 ίντσες με 401dpi με την ίδια ανάλυση και για τα δύο μοντέλα.

Ο κανόνας αναφέρει πάντως πως λιγότερο pixel ισοδυναμεί σε περιορισμένο λογισμικό/εφαρμογές.

Με απλά λόγια θέλουμε περισσότερα pixels σε κάθε περίπτωση από την Apple για το επερχόμενο iPhone.

Στην αγορά τώρα και τα 2 μοντέλα θα είναι ευπρόσδεκτα μιας και οι καταναλωτές θέλουν εδώ και καιρό την Apple να μεγαλώσει την οθόνη του iPhone.

Από την άλλη 2 νέα μοντέλα θα δώσουν και μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους πέρα από την Apple στους ίδιους του παρόχους. Η τιμή τώρα σε περίπτωση που δούμε 2 νέα iPhones θα είναι πραγματικά ένα μεγάλο στοίχημα για την αγορά.

Αντικειμενική άποψη αυτή την στιγμή λοιπόν και με βάση τα παραπάνω είναι πως σίγουρα θα δούμε ένα iPhone στις 4.7 ίντσες από την Apple φέτος. Τώρα όσο προσωπικά και αν θα ήθελα να δω και ένα iPhone 5.5 ιντσών ακόμη το θεωρώ αμφίβολο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Apple θα τα παρουσιάσει και τα 2 μαζί και όχι σε ξεχωριστά event.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!