Σάββατο 5 Απριλίου 2014


ΑΓΓΛΙΑ

Και ξαφνικά Liverpool !! Σε μια χρονική στιγμή που ManCity και Chelsea φαινόταν ότι ξεχωρίζουν ως οι μονομάχοι του τίτλου, η ιστορική ομάδα του Merseyside πάτησε κορυφή και είναι στο χέρι της να μείνει εκεί ως το τέλος. Όπως είχαμε επισημάνει στη στήλη της προηγούμενης εβδομάδας, όποια ομάδα θέλει να πάρει το πρωτάθλημα πρέπει να περάσει από το Anfield και αυτό φέτος  δεν είναι καθόλου εύκολο. Το ντέρμπι  με τη ManCity που πιθανόν να κρίνει και την πρωτιά είναι την επόμενη αγωνιστική αλλά μέχρι τότε οι κόκκινοι πρέπει να περάσουν από το Boleyn Ground της  West Ham, Κυριακή 18.00. Η Chelsea, που τον τελευταίο καιρό δείχνει τάσεις αυτοκτονίας, υποδέχεται τη Stoke City, Σάββατο 19.30, ενώ η Manchester City την επικίνδυνη Southampton, Σάββατο 14.45. Είναι αυτονόητο πως αμφότεροι δεν έχουν κανένα περιθώριο απώλειας βαθμών. Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι με φόντο την τέταρτη θέση γίνεται στο Goodison Park όπου η Everton υποδέχεται την Arsenal,Κυριακή 15.30. Στη μάχη για τις Ευρωπαϊκές θέσεις σημαντική η μάχη μεταξύ Newcastle-Manchester United, Σάββατο 17.00.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 18.00 WEST HAM LIVERPOOL

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 Η 29η αγωνιστική στη Bundesliga άνοιξε χθες με την νέα ήττα της Leverkusen από το Hamburg με 2-1 που στοίχισε τη θέση του προπονητή της Sami Hyypia και έθεσε υπό αμφισβήτηση ακόμα και την έξοδο της στην Ευρώπη . Το νέο στραβοπάτημα των «ασπιρινών»  καλούνται να εκμεταλλευτούν οι διώκτες τους που έχουν όμως δύσκολες αποστολές. Η Wolfsburg ταξιδεύει στο Dortmund, Σάββατο 19.30, στο πιο αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής. Η Gladbach έχει δύσκολη αποστολή στη Nurnberg που καίγεται για βαθμούς, Σάββατο 16.30, ενώ η Mainz την ίδια ώρα θα δοκιμάζεται στο Commerzbank Arena της Φρανκφούρτης απέναντι στην Eintracht. Τέλος, στο κυνήγι της δεύτερης θέσης, η Schalke παίζει εκτός με τη Bremen, Σάββατο 16.30, που βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία και δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα. Για τους φίλους της πρωταθλήτριας Bayern υπάρχει το τοπικό ντέρμπι της Βαυαρίας με την Augsburg, Σάββατο 16.30.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 19.30 DORTMUND WOLFSBURG

ΙΣΠΑΝΙΑ

Αμετάβλητη η κατάσταση στην κορυφή της Primera μετά τις νίκες των τριών μονομάχων την προηγούμενη αγωνιστική. Το 32ο επεισόδιο της φετινής συναρπαστικής La Liga παίζεται αυτό το weekend με τα παιχνίδια των πρωτοπόρων να γίνονται όλα  Σάββατο. Την αυλαία ανοίγει η Atletico που υποδέχεται στις 17.00 ,χωρίς το βαρύ πυροβολικό της Diego Costa, την πάντα επικίνδυνη Villareal. Δυο ώρες μετά η Barcelona φιλοξενεί την, μάλλον καταδικασμένη, Betis σε ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες εξωαγωνιστικές μετά την πρόσφατη ποινή της FIFA που έχει φέρει δικαιολογημένη αναστάτωση στις τάξεις των Καταλανών. Αμέσως μετά, 21.00, η Real, χωρίς το Ronaldo, δοκιμάζεται στο Anoeta απέναντι στη Sociedad, στη δυσκολότερη αποστολή που έχει να φέρει εις πέρας σε ένα γενικά βατό πρόγραμμα. Μπορεί βέβαια η μάχη του τίτλου να έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, αυτό όμως δεν πρέπει να αδικήσει μια άλλη μάχη, αυτή της αποφυγής του υποβιβασμού στην οποία εμπλέκονται ούτε λίγο ούτε πολύ 9 ομάδες, αφού η απόσταση από την 19η Almeria μέχρι τη 11η Celta είναι μόλις 6 βαθμοί. Αποτέλεσμα αυτού του ανταγωνισμού είναι  η απουσία αδιάφορων βαθμολογικά ομάδων που κάνει το πρωτάθλημα ακόμα πιο απρόβλεπτο και συναρπαστικό.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 21.00 REAL SOCIEDAD – REAL MADRID

ΙΤΑΛΙΑ

Στους 8 βαθμούς μειώθηκε η διαφορά ανάμεσα σεJuventus και Roma αλλά 7 στροφές πριν το τέλος δεν υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει πως αυτή μπορεί να ανατραπεί. Η Μεγάλη Κυρία ,που πέρασε θριαμβευτικά από τη Λυών και πλησιάζει ακόμα περισσότερο στο όνειρο του τελικού μέσα στο σπίτι της, υποδέχεται τη Δευτέρα 20.00 τη Livorno που μπορεί να καίγεται για βαθμούς αλλά η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια. Η Roma ταξιδεύει στη Σαρδηνία για να αντιμετωπίσει την Cagliari, Κυριακή 16.00, ενώ η Napoli έχει να φέρει σε πέρας δύσκολη αποστολή στο Ennio Tardini της Parma, Κυριακή 21.45.Ντέρμπι φωτιά στη Βερόνα ανάμεσα σε Chievo και Hellas,Σάββατο 19.00,  με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους γηπεδούχους που στις ιδιαιτερότητες των τοπικών ντέρμπι όμως λίγη σημασία έχει.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 21.45 PARMA NAPOLI


ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!