Σάββατο 15 Μαρτίου 2014


ΑΓΓΛΙΑ

Μετά από δυο εβδομάδες εκκρεμοτήτων, λόγω κυπέλλων, η Premier επιστρέφει με πλήρες πρόγραμμα και ουσιαστικά μπαίνει στη τελική ευθεία αφού απομένουν μόλις 9 αγωνιστικές για το φινάλε. Οι διαφορές που έχουν διαμορφωθεί στη πρώτη εξάδα δεν θα πρέπει να ξεγελούν και οι 6 βαθμοί της Chelsea από  Liverpool  και Arsenal αλλά και οι 9 από Manchester City μπορεί να καλυφθούν στους εμβόλιμους αγώνες. Το μεγάλο ματς της αγωνιστικής γίνεται στο Old Trafford την Κυριακή 15.30, όπου η United φιλοξενεί τη Liverpool σε μια μάχη που και οι δυο καίγονται για τη νίκη και η ισοπαλία δεν βολεύει κανένα. Ντέρμπι στο Βόρειο Λονδίνο λίγες ώρες αργότερα, Κυριακή 18.00, ανάμεσα σε Tottenham και Arsenal με τους κανονιέρηδες να έχουν άσχημη παράδοση και να αγνοούν τη νίκη τα τελευταία πέντε χρόνια. Η πρωτοπόρος Chelsea αντιμετωπίζει στο Villa Park την Aston Villa, Σάββατο 19.30, «κουβαλώντας» ένα μεγάλο σερί 30 γκολ απέναντι στους χωριάτες στα τελευταία 9 ματς, μεταξύ των οποίων το 8-0 το Δεκέμβρη του 2012 και το 7-1 τον Μάρτη του 2010. Με τις πληγές νωπές από τους χαμένους στόχους στο FA Cup και Champions League, η Manchester City επιστρέφει στο πρωτάθλημα χωρίς κανένα πλέον περιθώριο για απώλειες. Το παιχνίδι με τη Hull , Σάββατο 14.45, αν και εκτός έδρας είναι χωρίς αύριο για το συγκρότημα του Pellegrini  που θέλει να παραμείνει ζωντανό στο κυνήγι του τίτλου. Τέλος η Everton που παραμονεύει στις παρυφές της εξάδας φιλοξενεί την Cardiff, Σάββατο 17.00.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 15.30 MANCHESTER UNITED – LIVERPOOL

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Με την καταδίκη του προέδρου της Bayern και εμβληματικής μορφής του Γερμανικού ποδοσφαίρου Uli  Hoenes , σε τριετή φυλάκιση για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, να ρίχνει μια θολή σκιά στο γυαλιστερό περιτύλιγμα της Bundesliga, διεξάγεται η 25η αγωνιστική. Το ερώτημα ποιος θα σταματήσει τη Bayern συνεχίζει να τίθεται αν και η απάντηση πλέον μοιάζει εύκολη, απλά κανείς. Σειρά αυτή την εβδομάδα παίρνει η Leverkusen, η τελευταία ομάδα που κατάφερε να νικήσει τους Βαυαρούς τον Οκτώβρη του 2012 μέσα στο γήπεδο τους με 1-2 και η μια από τις δυο ομάδες , η άλλη είναι η Freiburg, που κατάφεραν φέτος να κόψουν βαθμούς με την ισοπαλία 1-1 του πρώτου γύρου. Το πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Guardiola είναι η έλλειψη κινήτρου και ένα εκτεταμένο rotation δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Από τα υπόλοιπα ματς και τους διεκδικητές των προνομιούχων θέσεων , η Schalke πέρασε θριαμβευτικά το βράδυ της Παρασκευής από την δύσκολη έδρα της Augsburg με 1-2 κι έμεινε μόνη τρίτη. Η Dortmund υποδέχεται το Σάββατο 16.30 την Gladbach  και με νίκη μάλλον κλειδώνει τη συμμετοχή της στο επόμενο Ch.League.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 19.30 BAYERN – LEVERKUSEN

ΙΣΠΑΝΙΑ

Με το δώρο της νίκης της Valladolid επί της Barcelona, την προηγούμενη αγωνιστική, που της έδωσε σαφές προβάδισμα για τον τίτλο, η Real  ταξιδεύει το Σάββατο 21.00, στη Malaga για να αντιμετωπίσει στο La Rosaleda την τοπική ομάδα του Schuster. Η εξαιρετική φόρμα της βασίλισσας που παραμένει αήττητη για 29 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης από τους γηπεδούχους που ψάχνουν βαθμούς για να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη. Ο δεύτερος γύρος της Primera όμως μας έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά και όποια ομάδα υποτιμήσει κάποιο παιχνίδι το πληρώνει. Η Atletico μετά τη θριαμβευτική πρόκριση επί της Milan υποδέχεται την Espanyol , Σάββατο 23.00, με διπλό στόχο αφενός τη νίκη και τους βαθμούς που θα τη διατηρήσουν σε τροχιά τίτλου αφετέρου τη ρεβάνς της μοναδικής ήττας του πρώτου γύρου. Η Barcelona την προηγούμενη αγωνιστική σκόρπισε απογοήτευση και προβληματισμό με την ήττα αλλά και την απογοητευτική εμφάνιση απέναντι στη Valladolid αλλά η νίκη –πρόκριση επί της City ίσως να λειτουργήσει ως βάλσαμο. Το παιχνίδι στο Camp Nou με την Osasuna, Κυριακή 18.00, θα δείξει αν οι παίκτες του Tata Martino βρήκαν ξανά τη χαμένη τους φλόγα ή θα συνεχίσουν να κάνουν δώρα στις ομάδες της Μαδρίτης. Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει το ντέρμπι της ουράς Rayo-Almeria, Σάββατο 19.00 καθώς επίσης και το Villareal-Bilbao, Δευτέρα 23.00, σε μια προσπάθεια των γηπεδούχων να πλησιάσουν τη προνομιούχο 4η θέση.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 21.00 MALAGA REAL MADRID

ΙΤΑΛΙΑ

Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι διεξάγεται η 28η αγωνιστική της Serie A. Η βέβαιη πρωταθλήτρια Juventus φιλοξενείται από τη Genoa του Φετφατζίδη, Κυριακή 21.45, έχοντας να διαχειριστεί και την επερχόμενη ρεβάνς με τη Fiorentina για το μεγάλο στόχο του Europa League Roma υποδέχεται τη Δευτέρα 22.00 την Udinese και η Napoli με το μυαλό στον επαναληπτικό με την Porto ταξιδεύει στο Torino, Κυριακή 20.00. Η Fiorentina με την ψυχολογία στα ύψη μετά την χρυσή ισοπαλία με τη Juventus, υποδέχεται την Chievoverona και δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα. Το πιο αμφίρροπο ματς της αγωνιστικής γίνεται σήμερα Σάββατο 21-45, στο Bentegodi όπου η Hellasverona του Βαγγέλη Μόρα υποδέχεται την Inter. Τέλος μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η αναμέτρηση Milan-Parma κυρίως για να δούμε την αντίδραση των Μιλανέζων στον αποκλεισμό και τη βαριά ήττα από την Atletico.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 16.00 MILAN - PARMA

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!