Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Η προετοιμασία για την τριπλή ψηφοφορία του Μαϊου ξεκίνησε από τις αυτοκόλλητες αφίσες που θα επικολληθούν πάνω στις κάλπες και στα παραβάν. Με σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, ορίστηκαν τα …χρώματα που θα έχει η κάθε κάλπη προκειμένου να ξεχωρίζουμε που θα ρίξουμε τι.

Μην νομίζετε. Ως ψηφοφόροι έχουμε πολύ δουλειά καθώς θα στηθούν τρεις κάλπες. Μία για τις δημοτικές εκλογές, μια για τις περιφερειακές και μια για την Ευρωβουλή. Για να ξεχωρίσουμε που θα ρίξουμε τι, προβλέφθηκαν –και δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ- οι ακόλουθες πληροφορίες:

• Η κάλπη που χρησιμοποιείται κατά την ψηφοφορία στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρει στην εξωτερική επιφάνεια της εμπρόσθιας κάθετης πλευράς αυτής, της ορατής από τους ψηφοφόρους, έντυπη αφίσα μωβ απόχρωσης και διαστάσεων 35x50 εκατοστών του μέτρου, πάνω στο οποίο αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα λευκής απόχρωσης η φράση:«ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014. Άρα το μωβ παραπέμπει στις ευρωεκλογές

• Η κάλπη που χρησιμοποιείται κατά την ψηφοφορία στις εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών φέρει στην εξωτερική επιφάνεια της εμπρόσθιας κάθετης πλευράς αυτής, της ορατής από τους ψηφοφόρους, έντυπη αφίσα κίτρινης απόχρωσης και διαστάσεων 35 x 50 εκατοστών του μέτρου, πάνω στο οποίο αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα λευκής απόχρωσης η φράση:«ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014». Άρα κίτρινο στις δημοτικές

• Η κάλπη που χρησιμοποιείται κατά την ψηφοφορία στις εκλογές για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών φέρει στην εξωτερική επιφάνεια της εμπρόσθιας κάθετης πλευράς αυτής, της ορατής από τους ψηφοφόρους, έντυπη αφίσα γαλάζιας απόχρωσης και διαστάσεων 35 x 50 εκατοστών του μέτρου, πάνω στο οποίο αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα λευκής απόχρωσης η φράση: «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014»

http://www.fpress.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!