Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Σίγουρα δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσει η σοκολάτα! Κάθε φορά, λοιπόν, που δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτόν τον γλυκό πειρασμό, θα πρέπει να επιλέγουμε τη σοκολάτα που είναι πιο υγιεινή, αλλά και πιο θρεπτική.

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό της σε κακάο, τόσο πιο σκούρα είναι η σοκολάτα και τόσο πιο πολλά υγιή για την καρδιά φλαβονοειδή περιέχει.

Δείτε μερικούς κανόνες για το πώς να επιλέγετε την πιο υγιεινή σοκολάτα!

-Διαλέξτε μια μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 70% κακάο. Σιγουρευτείτε ότι η περιεκτικότητα σε κακάο αναγράφεται πριν την περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

-Το άγλυκο κακάο, η σκόνη κακάο και η σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, θεωρούνται 100% κακάο. Προϊόντα με ποσοστό κακάο πάνω από το 70%, δε θεωρούνται γαλακτοκομικά.

-Επιλέξτε βιολογική σοκολάτα. Οι κόκκοι του κακάο έχουν μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά φυτοφαρμάκων. Οι χαλαροί κανονισμοί στις χώρες που παράγουν κόκκους κακάο, επιτρέπουν τη χρήση φυτοφαρμάκων που σε άλλες χώρες απαγορεύονται.

-Αποφύγετε την αλκαλική σοκολάτα. Διαβάστε στο περιτύλιγμα να αναγράφεται μη-αλκαλικό ή ελαφρά αλκαλικό κακάο, αφού το αλκαλικό καταστρέφει τα σημαντικά για την υγεία φλαβονοειδή του κακάο.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!