Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014


Ο Γιώργος Φραδελάκης γράφει στο gazetta.gr για τον αγώνα Osasuna-Atletico :
Της... τριάρας έγινε στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν αυτό το σαββατοκύριακο, αφού μετά το κάζο της Μπαρτσελόνα από τη Σοσιεδάδ (3-1) στο «Aνοέτα», ήρθε το ακόμα πιο ηχηρό «χαστούκι» της Οσασούνα, που χρειάστηκε μόλις ένα ημίχρονο για να φορτώσει με τρία «τεμάχια» την εστία του Κουρτουά, για την πρώτη νίκη επί της Ατλέτικο έπειτα από τον Οκτώβριο του 2009 κι ενώ μετρούσε έκτοτε 6/7 ήττες (0-1-6)! Έτσι άφησε μόνη της στην κορυφή τη Ρεάλ, στο +3 από τη συμπολίτισσά της και τους «μπλαουγκράνα», μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι της Μαδρίτη (Ατλέτικο-Ρεάλ) στο «Βιθέντε Καλντερόν», όπου η ομάδα του Σιμεόνε θα παίζει με την... πλάτη στον τοίχο και υπό τον φόβο ενός πιθανού -6!
Οι «ροχιμπλάνκος» που προέρχονταν από τον θρίαμβο μέσα στο Μιλάνο την Τετάρτη, φωνάζουν πάντως για το πρώτο γκολ των γηπεδούχων και μάλλον δικαιολογημένα, αφού ο Κουρτουά φαίνεται να παρεμποδίζεται από αντίπαλό του να πάει πάνω στη φάση μετά την εκτέλεση φάουλ του Αρμεντέρος από αριστερά. Ο διαιτητής δεν σφύριξε τίποτα, σε μία φάση πάντως που δεν ήταν εύκολη αφού όλα έγιναν πολύ γρήγορα κι ο Κεχούδο δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει το 1-0 μόλις στο 6ο λεπτό.   
Το δεύτερο τέρμα για την ομάδα του Χάβι Γκράθια ήρθε μετά από τραγικό λάθος της άμυνας της Ατλέτικο, που έδωσε... ασίστ στον Αρμεδέρος κι εκείνος με έναν κεραυνό έξω από τη μεγάλη περιοχή, έγραψε το 2-0 μόλις στο 21ο λεπτό της συνάντηση, αφού η μπάλα χτύπησε πρώτα στο δοκάρι. Ο εφιάλτης του πρώτου μέρους ωστόσο είχε και συνέχεια για τους Μαδριλένους, αφού μετά από έναν όμορφο συνδυασμό, ο Νταμιά έβγαλε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Ατλέτικο κι ο Ρομπέρτο Τόρες με καρφωτή κεφαλιά έκανε και το 3-0, με το συγκρότημα του Σιμεόνε να μη μπορεί καν να μειώσει σε ολόκληρο το δεύτερο 45λεπτο. 
Το σχόλιο της στήλης : Πριν από δυο μήνες η πρωτοπόρος, πλέον και μάλιστα με διαφορά 3 βαθμών, Real βρισκόταν 5-6 βαθμούς πίσω από Barcelona και Atletico και φαινόταν τουλάχιστον δύσκολο να ανατρέψει την κατάσταση αφού οι αντίπαλοι της δύσκολα έχαναν βαθμούς ενώ την είχαν κερδίσει και στα μεταξύ τους παιχνίδια. Τι συνέβη λοιπόν και είχαμε αυτή την ανατροπή ; Αρχικά να κάνουμε σαφές ότι μιλάμε για τη Real οπότε καμιά ανατροπή δεν είναι απίθανη απλά πάντα υπάρχει μια εξήγηση και αυτή βρίσκεται στο πρόγραμμα των ομάδων μέσα στο Φεβρουάριο. Οι τρεις διεκδικητές του τίτλου χρειάστηκε να δώσουν μέσα σε διάστημα 21 ημερών 7 αγώνες για πρωτάθλημα, Copa del Rey και Champions League, με συνεχείς μετακινήσεις και σε δύσκολες έδρες. Στο διάστημα αυτό οι προπονητές ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν rotation για να μπορέσουν οι παίκτες να αντέξουν το βαρύ πρόγραμμα και εδώ ακριβώς βρίσκεται η εξήγηση της 'βασιλικής πρωτιάς'. Η Real διαθέτει το πληρέστερο ρόστερ και μάλιστα με διαφορά από τους αντιπάλους της και αυτό ήταν αδύνατο να μη φανεί κάποια στιγμή. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Η Barcelona στο διάστημα αυτό είχε 4 νίκες 1 ισοπαλία και 2 ήττες και η Atletico 3 νίκες και 4 ήττες, όταν και οι δυο μέχρι εκείνη την αγωνιστική είχαν μόλις από μια ήττα για το πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα η Real , έπαιξε ένα παιχνίδι λιγότερο και είχε 5 νίκες, οι δυο μάλιστα επί της Atleitico για το κύπελλο, και μόλις μια ισοπαλία στο Bilbao, έχοντας πετύχει 16 γκολ και δεχόμενη μόλις 3. Παρά την απουσία του Ronaldo από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος λόγω της αποβολής στο Bilbao οι βοήθειες που ήρθαν από τον πάγκο ήταν καθοριστικές. Ο Jese , ο Isco , ο Illaramendi ακόμα και ο Bale , η επιστροφή των Arbeloa και Varane στην άμυνα, δίνει την ευκαιρία στον Ancelotti να ξεκουράζει παίκτες και να παρουσιάζει ένα δυνατό σύνολο σε κάθε αγώνα. Το ζητούμενο πλέον για τη Real είναι να ανταποκριθεί στα ντέρμπι που θα έρθουν με πρώτο και καλύτερο αυτό της επόμενης αγωνιστικής στο Vicente Calderon με την Atletico να παίζει το τελευταίο της χαρτί για τον τίτλο. Ανεξάρτητα πάντως από τα αποτελέσματα αυτή τη στιγμή η Primera είναι το πιο συναρπαστικό και ποιοτικό πρωτάθλημα της Ευρώπης και αυτό μόνο ικανοποίηση μπορεί να φέρνει στα εκατομμύρια των φιλάθλων σε όλο τον πλανήτη που το παρακολουθούν.
Υ.Γ Η Osasuna και η Pamplona μπορούν φέτος να καμαρώνουν ότι το κάστρο τους έμεινε άθικτο και με τους τρεις διεκδικητές του τίτλου. 0-0 με τη Barca, 2-2 με τη Real και το χθεσινό 3-0 σαν κερασάκι στην τούρτα που έφτιαξε ο Javi Gracia, που κάποιοι ίσως θυμούνται από το πέρασμα του από Ολυμπιακό Βόλου και Κέρκυρα το 2011-12 όπου δεν στέριωσε, προφανώς γιατί ήταν λίγος για τα στάνταρ της Σουπερλίγκας, τρομάρα μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!