Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

«Άτακτος» αποδείχθηκε ο επίσκοπος Μπόρις, ηγούμενος της μονής του Μπάτσκοβο, στη νότια Βουλγαρία.

Ο όρθοδοξος ιερέας εμφανίζεται σε βίντεο να απολαμβάνει την τρυφερή συντροφιά τεσσάρων γυναικών, με αποτέλεσμα η ιεραρχία της βουλγαρικής εκκλησίας να ανακοινώσει την καθαίρεσή του.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο επίσκοπος Μπόρις, ηγούμενος της δεύτερης μεγαλύτερης μονής της Βουλγαρίας, βρέθηκε ένοχος πράξεων «αναξιοπρεπών για τη θέση του».

Η ορθόδοξη εκκλησία, στην οποία ανήκει άνω του 80% των Βουλγάρων, συγκλονίζεται εδώ και πολλά χρόνια από σκάνδαλα.

Το άνοιγμα των κομμουνιστικών αρχείων, τον Ιανουάριο του 2012, είχε αποκαλύψει πως ένδεκα από τους δεκαπέντε μητροπολίτες που αποτελούν την Ιερά Σύνοδο υπήρξαν πράκτορες ή συνεργάτες των μυστικών υπηρεσιών.

Ένας από τους ιερωμένους αυτούς, ο Κύριλλος, μητροπολίτης της Βάρνας (ανατολική Βουλγαρία) όπου ήταν γνωστός για το πολυτελές αμερικανικό αυτοκίνητό του, βρέθηκε τον περασμένο Ιούλιο νεκρός, κατά τα φαινόμενα από πνιγμό, σε παραλία της Μαύρης Θάλασσας. Ο μητροπολίτης Νικολάι του Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη, κέντρο), ο οποίος επικρίνεται από τα μέσα ενημέρωσης για την πολυτελή διαβίωσή του, είχε από την πλευρά του επιχειρήσει μάταια, πριν από ένα χρόνο, να πουλήσει το μάρκας Rolex ρολόι του για να πληρώσει το λογαριασμό του ηλεκτρικού της εκκλησίας του Πλόβντιβ, η οποία είναι καταχρεωμένη. 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!