Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014


ΑΓΓΛΙΑ

Μικρή διακοπή στο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Premier  αυτό το weekend με την διεξαγωγή των αγώνων για τον 5ο γύρο του FA Cup. Ουσιαστικά βρισκόμαστε στη φάση των 16 όπου θα προκύψουν οι ομάδες των προημιτελικών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και δυο σπουδαία παιχνίδια αφού αναμετρώνται οι 4 πρώτοι της Premier. Η αρχή γίνεται το Σάββατο 19.15μ.μ  στο Etihad του Manchester όπου η City υποδέχεται, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, την Chelsea σε μια ρεβάνς της πρόσφατης ήττας με 0-1 που την έριξε από την κορυφή όπου είχε βρεθεί προσωρινά. Τη σειρά παίρνουν την Κυριακή 18.00 μ.μ Arsenal και Liverpool σε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι που δεν χωρούν προγνωστικά. Η ουσία αλλά και η ομορφιά αυτού του θεσμού ,που ανέκαθεν κρύβει εκπλήξεις και ανατροπές, είναι ότι δυο ομάδες από αυτές που θα μπορούσαν κάλλιστα να φθάσουν μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου θα βρεθούν από νωρίς εκτός αφήνοντας χώρο σε άλλες όπως η Everton που αντιμετωπίζει τη Swansea ή τη Hull που παίζει με την Brighton να κάνουν όνειρα που οδηγούν στο Wembley.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 19.15,   MANCITY CHELSEA
                                          ΚΥΡΙΑΚΗ  18.00,   ARSENAL LIVERPOOL

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Με τη νίκη 2-0 της Mainz επί του Hannover96, που έφερε τους γηπεδούχους μέσα στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας,  ξεκίνησε η 21η αγωνιστική της Bundesliga. Η πρωταθλήτρια Bayern φιλοξενεί την Freiburg ( Σάββατο 16.30) με τους Recordmeister να επιζητούν ρεβάνς για τους χαμένους βαθμούς του πρώτου γύρου, στη μία από τις δυο συνολικά ισοπαλίες που έχουν μέχρι τώρα σε σύνολο 20 αγώνων. Σημαντικό παιχνίδι για τις προνομιούχες θέσεις στο Leverkusen με την Bayer να υποδέχεται τη Schalke04 ( Σάββατο 19.30). Ο προπονητής των γηπεδούχων Sami Hyypia άφησε εκτός τον σκόρερ του Sidney Sam ( 7 γκολ, 7 ασίστ), ο οποίος έχει ήδη συμφωνήσει με τη Schalke04 για τη μεταγραφή του το καλοκαίρι και η συμμετοχή του θεωρήθηκε ρίσκο. Σημαντικό παιχνίδι και για τη Dortmund, που φαίνεται να ξαναβρίσκει τον εαυτό της, το Σάββατο 16.30, στο Signal Iduna Park με φιλοξενούμενη την Eintracht Frankfurt. Πιθανή νίκη πέρα από τους τρεις βαθμούς θα χαρίσει στον Klopp την νίκη Νο 111 σε 190 αγώνες της Bundesliga,και θα ισοφαρίσει  ένα μεγάλο ρεκόρ που κατέχει ο Hitzfeld από το 1997 αλλά σε 208 αγώνες.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 19.30, BAYER LEVERKUSEN SCHALKE 04

 ΙΣΠΑΝΙΑ

Χρειάστηκε να περάσουν 31 χρόνια για να σημειωθεί και πάλι τριπλή ισοβαθμία την 23η αγωνιστική στην κορυφή της Primera. Ήταν το 1982/1983 όταν Real, Barcelona και Bilbao βρέθηκαν χέρι-χέρι να οδηγούν την κούρσα με τους Βάσκους να είναι αυτοί που τελικά στέφθηκαν πρωταθλητές. Το γεγονός αυτό από μόνο του δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον του φετινού πρωταθλήματος, αφού δεν είναι και πολύ συχνό πλέον το φαινόμενο κάποια ομάδα να μπαίνει σφήνα στους δυο μονομάχους που τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει την ψαλίδα από όλους τους υπόλοιπους. Η 24η αγωνιστική φαινομενικά δεν έχει δυσκολίες για τους πρωτοπόρους. Η Barcelona, που ανέλπιστα επέστρεψε έστω και με διαφορά τερμάτων στην κορυφή, φιλοξενεί στο Camp Nou τη Rayo ( Σάββατο 21.00 ) σε ένα παιχνίδι που προσφέρεται για πολλά γκολ και θέαμα αφού οι φιλοξενούμενοι διαθέτουν τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος και αγωνίζονται ανεξαρτήτως αντιπάλου επιθετικά, κάτι που φέτος το έχουν πληρώσει ακριβά. Η Real που πάτησε κορυφή μετά από πολύ καιρό φιλοξενείται στο Alfonso Perez από τη Getafe ( Κυριακή 18.00) και παρά την απουσία του Ronaldo λογικά θα περάσει χωρίς απώλειες. Η Atletico υποδέχεται το Σάββατο 17.00 την, αδύναμη ειδικά εκτός έδρας, Valladolid και φιλοδοξεί να βάλει τέλος στο μικρό αρνητικό σερί, αφού την τελευταία εβδομάδα γνώρισε 3 συνεχείς  ήττες από Real(2)  και Almeria, χωρίς μάλιστα να σημειώσει γκολ. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζουμε το Seviila -Valencia που μπορεί να μην έχει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά είναι ανάμεσα σε δυο πολύ επιθετικές και θεαματικές ομάδες, ότι καλύτερο δηλαδή για τον θεατή.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 22.00, SEVILLA VALENCIA

ΙΤΑΛΙΑ

Χωρίς το μεγάλο παιχνίδι διεξάγεται η 24η αγωνιστική για το Campionato. Η πρωτοπόρος Juventus φιλοξενεί την Chievoverona ( Κυριακή 16.00), η δεύτερη Roma τη Sampdoria ( Κυριακή 21.45) και η Napoli φιλοξενείται από την Sassuolo ( Κυριακή 16.00).Το πιο ενδιαφέρον ματς διεξάγεται στο Artemio Franchi ανάμεσα στην γηπεδούχο Fiorentina και την Inter ( Σάββατο 21.45), στην τελευταία ίσως ευκαιρία των νερατζούρι να πλησιάσουν την πρώτη τετράδα. Την αυλαία της αγωνιστικής άνοιξε η Milan που σημείωσε μια ακόμη αγχωτική νίκη με 1-0 επί της Bologna, χάρη σε γκολ του Balotelli στο 86’.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 21.45, FIORENTINA- INTER

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
15.00 ΞΑΝΘΗ – ΚΑΛΛΟΝΗ
17.15 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
19.30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
15.00 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΟΚ
17.15 ΑΡΗΣ – ΒΕΡΟΙΑ
17.15 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ
17.15 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΓΙΑΝΝΙΝΑ
19.30 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ- ΠΑΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
19.30 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΟΦΗ


ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!