Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014


Το ματς στο Σάντσες Πιθχουάν άρχισε ως... εφιάλτης για τη Μπαρτσελόνα, αλλά ολοκληρώθηκε μαγικά! Ο Μέσι «χόρευε» στη βροχή, δυο γκολ, ασίστ και το 4-1 των Καταλανών έφερε την ομάδα ξανά στην κορυφή (μαζί με Ρεάλ και Ατλέτικο). Η Σεβίλλη για μισή ώρα έβαλε πολύ δύσκολα στη Μπαρτσελόνα, προηγήθηκε, είχε δοκάρι, ενώ διαμαρτύρεται σωστά για το γκολ της ισοφάρισης, αφού ο Σάντσες ήταν οφσάιντ.
Ο Τάτα Μαρτίνο άφησε εκτός ενδεκάδας Αλβες, Μπουσκέτς, προχώρησε σε αλλαγές και σε καμία περίπτωση δεν περίμενε την εικόνα της Σεβίλλης στο α΄μέρος! Οι Σεβιγιάνοι έκαναν... πάρτι στον βαρύ αγωνιστικό χώρο. μπήκαν δυνατά και έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση τους Καταλανούς! Οι γηπεδούχοι ξεδιπλωνόντουσαν ιδανικά, Βιτόλο, Ράκιτιτς έκαναν άνω - κάτω την άμυνα της Μπάρτσα. Έτσι, στο 14' ο κροάτης με εξαιρετική ενέργεια άρχισε τη φάση, η μπάλα έφτασε στον Μορένο και με τη... βοήθεια του Μπαρτρά η Σεβίλλη άνοιξε το σκορ! Η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να αντιδράσει, οι γηπεδούχοι έβρισκαν χώρους και στο 20' είχαν τη μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ! Από εκτέλεση φάουλ, ο Μπακά πήρε την κεφαλιά, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε στο δοκάρι! Το εφιαλτικό ημίωρο για τη Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκε στο...29', όταν ο Ράκιτιτς βγήκε ιδανικά στην αντεπίθεση, προτίμησε όμως να τελειώσει μόνος τη φάση, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. 
Η απάντηση ήρθε από το... πουθενά στο 33' για τη Μπαρτσελόνα. Φάουλ από τον Μέσι και ο Σάντσες από θέση οφσάιντ πέτυχε το 1-1. Αυτό ήταν το 16ο φετινό γκολ και ταυτόχρονα ρεκόρ καριέρας. Στον άσχημο αγωνιστικό χώρο η Σεβίλλη ήταν καλύτερη, αλλά στο 42' ο Ράκιτιτς ξανά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βαλδές! Αντίθετα, ο Μέσι ήταν ουσιαστικός. Ιδανική αντεπίθεση και μαγικό τελείωμα στο 44' από τον Αργεντίνο για το 2-1!
Το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό, η Μπαρτσελόνα απελευθερωμένη από το άγχος πατούσε καλύτερα, ο Μέσι ήταν εξαιρετικός και αφού είδε στο 54' τον Βαλδές να σώζει δυο φορές την ομάδα του στα σουτ των Μπάκα, Γκαμεϊρό αποφάσισε να τελειώσει το ματς. Ετσι, στο 56' «μπούκαρε» στην αντίπαλη περιοχή και με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το 3-1. Αυτό ήταν το 225ο γκολ του στην Πριμέρα, 26 γκολ πίσω από τον Θάρα. Μάλιστα, έγινε και ο παίκτης της Μπάρτσα με τα περισσότερα τέρματα κόντρα στη Σεβίλλη (18 γκολ). Το ματς κάπου εκεί... τελείωσε, η Μπαρτσελόνα κατέβασε ρυθμό, αλλά όταν βρήκε ευκαιρίες δεν τις άφησε να πάνε χαμένες. Ετσι, στο 88' ο Αλέξις έκανε την ασίστ και ο Σεσκ πέτυχε το 8ο του τέρμα στο πρωτάθλημα. Η Μπαρτσελόνα πήρε το τρίποντο κορυφής και ο Έμερι έμεινε χωρίς νίκη απέναντι στους Καταλανούς και με τις τέσσερις ομάδες που την έχει αντιμετωπίσει (Αλμερία, Βαλένθια, Σπαρτάκ, Σεβίλλη - 5 ισοπαλίες, 11 ήττες).
Περισσότερα στο :http://www.gazzetta.gr

Almeria - Atletico 2-0
«Φωτιά» στην Πριμέρα Ντιβιζιόν έβαλε η Αλμερία, που ανάγκασε τους «ροχιμπλάνκος» στη δεύτερη μόλις φετινή τους ήττα στο πρωτάθλημα. Μετά τη «σφαλιάρα» μεσοβδόμαδα από τη Ρεάλ στο Κύπελλο, το συγκρότημα του Ντιέγκο Σιμεόνε έχασε και στο «Estadio de los Juegos», έχοντας συγκάτοικο πλέον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα τη «βασίλισσα», ενώ νίκη της Μπαρτσελόνα την Κυριακή στη Σεβίλλη, θα σημάνει τριπλή ισοβαθμία!
Δήμιος για την Ατλέτικο δεν ήταν άλλος από τον Βέρθα, που σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του, δίνοντάς της τεράστια βαθμολογική ανάσα. Εξ αυτών πάντως, το ένα ήρθε έπειτα από κάκιστη εκτίμηση του Αρανθούμπια και το δεύτερο με ανύπαρκτο πέναλτι που καταλόγισε στον Ισπανό γκολκίπερ ο διαιτητής κι ενώ είχε προηγηθεί επική γκέλα του. 
Αρχικά ο Ισπανός μέσος έκανε ένα απίστευτο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή από πολύ πλάγια θέση δίνοντας περίεργα φάλτσα στη μπάλα. Η πορεία της ξεγέλασε τελικά τον Αρανθούμπια, που την είδε να καταλήγει στο αριστερό του «παραθυράκι»! 
Πριν καλά-καλά συνέλθουν από το σοκ οι Μαδριλένοι, είδαν τον τερματοφύλακά τους να δίνει... δώρο στον  Ζονγκό στο 86', με τον επιθετικό από τη Μπουργκίνα Φάσο να του κλέβει τη μπάλα μέσα από τα πόδια κι  ο ρέφερι «ανακάλυψε» πέναλτι στην προσπάθεια του Αρανθούμπια να αποσοβήσει το γκολ! Εκτελεστής ήταν ο Βέρθα και ο 27χρονος άσος δεν αστόχησε από τα 11 βήματα, διπλασίασε τα τέρματά του και «κλείδωσε» το υπερπολύτιμο τρίποντο για την Αλμερία. 
Περισσότερα στο : http://www.gazzetta.gr

Real-Villareal 4-2
Η Ρεάλ δεν είχε τον Ρονάλντο, είχε όμως τον Μπέιλ που με γκολ και ασίστ άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη κορυφής (4-2) κόντρα στην Βιγιαρεάλ.
Οι Μερένγκες μπορεί να δέχθηκαν γκολ στο «Μπερναμπέου» για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο, όμως πήραν μία πολύ σημαντική νίκη. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι παρατάχθηκε χωρίς τον τιμωρημένο Κριστιάνο, όμως είχε τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος καθάρισε από νωρίς για την Βασίλισσα που με ματς περισσότερο έπιασε την Ατλέτικο στην πρώτη θέση και πέρασε στο +3 από την Μπαρτσελόνα.
Το ματς προσέφερε... υλικό από τα πρώτα λεπτά καθώς ο Ζιοβάνι Ντος Σάντος μόλις στο 2' έφυγε τετ α τετ με τον Ντιέγο Λόπεθ, όμως κόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ και πέντε λεπτά μετά η Ρεάλ άνοιξε το σκορ. Ο Μπέιλ είπε «ευχαριστώ» στον Ντοράδο που έκανε τραγικό λάθος ως τελευταίος παίκτης και σκόραρε με σκάψιμο απέναντι από τον Ασένχο (1-0). Ο Περέιρα δεν κατάφερε να απαντήσει άμεσα (8') και οι Μπλάνκος έχασαν τον Μαρσέλο (18') με τραυματισμό, για να μπει ο Κοεντράο.
Στο 25' η Ρεάλ φάνηκε να κάνει πολύ εύκολη τη βραδιά, μετά από σέντρα του Μπέιλ από δεξιά και τσίμπημα του Μπενζεμά (2-0), όμως δεν έμμελε να γίνει έτσι. Στο 43' ο δεξιός μπακ της Βιγιαρεάλ, Μάριο, μπήκε δυναμικά στην περιοχή και με ασύλληπτο σουτ στο παραθυράκι έβαλε τέλος στο σερί των 725 λεπτών χωρίς γκολ που κρατούσαν στην Μαδρίτη Ντιέγο Λόπεθ και Ικερ Κασίγιας (2-1).
Μία από τα ίδια είχαμε και στο δεύτερο μέρος, με την Ρεάλ να σκοράρει δύο φορές και την Βιγιαρεάλ μία. Στο 55' ο Ντάνι Καρβαχάλ βγήκε από δεξιά, όμως το τελείωμά του πήγε απευθείας άουτ και στο 64' η ομάδα του Αντσελότι πήρε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων. Μετά από υπέροχη πάσα του Ντι Μαρία, ο Χεσέ με πολύ απλό αλλά εντυπωσιακό πλασέ στην κίνηση έγραψε το 3-1, όμως οι Αμαρίγιος δεν είχαν σκοπό να αφήσουν την Ρεάλ να... χαλαρώσει. Στο 69' με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ ο Ζιοβάνι νίκησε τον Ντιέγο Λόπεθ, μειώνοντας σε 3-2.
Παρά την αντίδραση της Βιγιαρεάλ, οι Μερένγκες δεν έδειξαν διάθεση να παίξουν συντηρητικά για να κρατήσουν το σκορ και με τον Χεσέ να είναι ξανά μέσα στη φάση, ο Καρίμ Μπενζεμά πέτυχε δεύτερο γκολ με σουτ από το όριο της περιοχής μετά από γύρισμα του Ισπανού εξτρέμ. Το 4-2 έμεινε μέχρι το τέλος με την Ρεάλ να δείχνει ότι μπορεί κόντρα σε ένα δυνατό σύνολο να βάζει αρκετά γκολ χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο. 
Περισσότερα στο : http://www.gazzetta.gr



 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!