Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014


Με μαγική εμφάνιση ειδικά στο πρώτο μέρος, η Λίβερπουλ νίκησε μόνο 4-0 την Εβερτον και έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στο Μέρσεϊσαϊντ.

Εμφάνιση που ούτε ο πιο πωρωμένος οπαδός των Reds δεν θα μπορούσε να φανταστεί έκανε η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, που προηγήθηκε 3-0 από το πρώτο μέρος και αν δεν έκανε συντήρηση δυνάμεων θα μπορούσε να πιάσει το -πιο βαρύ ever- 6-0 της σεζόν 1935-36. Οι Reds εκτός από τα γκολ των Τζέραντ, Στάριτζ (2), Σουάρες, είχαν χαμένο πέναλτι με τον Αγγλο επιθετικό, στο τελευταίο μισάωρο πάτησαν off στη μηχανή τους και πλέον βρίσκονται στο +3 από την Τότεναμ που έχει δύσκολο ματς κόντρα στην Σίτι. Τραυματίστηκε και αποχώρησε στο 25' ο Λουκάκου της Εβερτον.
Τα πρώτα λεπτά του ματς δεν φανέρωναν με τίποτα τι θα ακολουθήσει στην αναμέτρηση αφού η Εβερτον εκτός από το σουτ Μπάρκλεϊ που πέρασε μόλις άουτ (2') κράτησε μπάλα, όμως το σκηνικό αυτό διατηρήθηκε για λίγο. Χέντερσον (3') και Τζέραρντ (17') δοκίμασαν τα πόδια τους και ο Στέρλινγκ έχασε την πρώτη μεγάλη φάση για τους Reds. Και τελευταία στο πρώτο μέρος, αφού όλα όσα έκαναν στην άμυνα της Εβερτον... έγραψαν!
Στο 21' μετά το κόρνερ του Σουάρες ο Τζέραρντ με νταηλίδικη κεφαλιά έγραψε το 1-0 και στο 24' ο Στέρλινγκ κόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ ενώ έφευγε μόνος. Η συνέχεια ήταν κόλαση για τον Ρομπέρτο Μαρτίνες, αφού μετά τη χαμένη ευκαιρία του Γιαγκέλκα (31'), η άμυνα κατέρρευσε σαν Ζαχαρωτό μέσα σε διάστημα δύο λεπτών. Στο 33' το κενό ήταν μεγάλο, ο Κουτίνιο έδωσε πάρε-βάλε στον Στάριτζ που μπήκε στην περιοχή και στο τετ α τετ νίκησε τον Χάουαρντ (2-0) και στο 35' μετά από πάσα 60 μέτρων του Κόλο Τουρέ ο Αγγλος φορ βρέθηκε τετ α τετ με τον Χάουαρντ και με υππέροχη λόμπα έγραψε το 3-0!
Μία από τα ίδια ήταν το ματς και στο πρώτο κομμάτι του δευτέρου μέρους. Στο 50' ο Σουάρες πήρε τη μπάλα πίσω από τη σέντρα και αφού άφησε εύκολα πίσω τον Γιαγκέλκα νίκησε τον Χάουαρντ στο τετ α τετ γράφοντας το 4-0 και πετυχαίνοντας το 23ο γκολ του στην Premier League! Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο οδυνηρά για την Εβερτον, αφού μετά το ανύπαρκτο πέναλτι που δόθηκε σε βουτιά του Στέρλινγκ, ο Στάριτζ πέταξε ψηλά την ευκαιρία να κάνει χατ τρικ. Tο 4-0 έμεινε μέχρι το τέλος με τους Reds να βάζουν νεκρά και να κάνουν συντήρηση ενόψει της πολύ σκληρής συνέχειας στην Premier League.

Διάβασε περισσότερα στο: Λίβερπουλ - Εβερτον 4-0 | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!