Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ενα εικοσιτετράωρο μετά την αποκάλυψη της αγοράς του "Κόκκινου Σπιτιού" στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από τον Ιβάν Σαββίδη, χθες έγινε γνωστό ότι εδώ και ένα μήνα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει αγοράσει και ένα ακόμα νεοκλασικό κτίριο της Θεσσαλονίκης!

Πρόκειται για ένα ακόμα γνωστό κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας, που είναι γνωστό ως «Κτίριο του ΝΑΤΟ» ή «Ερυθρός Σταυρός».

Το κτίριο που ανήκε στον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, επί κατοχής ήταν νοσοκομείο, μετά στέγασε την αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη, τον Οργανισμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας «Θεσσαλονίκη 1997″, το ΣΑΣΘ και τον Οργανισμό Ρυθμιστικού.

Η πώληση μάλιστα έγινε απ' ευθείας από την διοίκηση του οργανισμού στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τεράστιες αντιδράσεις από τη διοίκηση του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το "Κόκκινο Σπίτι" σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, κόστισε στο αφεντικό του ΠΑΟΚ 5 εκ. ευρώ, ενώ με την αγορά της "Βίλας Ζαρντινίδη" που είχε γίνει τους προηγούμενους μήνες και του κτιρίου που ανήκει στον Ελληνικό "Ερυθρό Σταυρό", είναι φανερό ότι δείχνουν την αποφασιστικότητα του Ιβάν Σαββίδη να "ριζώσει" για τα καλά στη Θεσσαλονίκη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!