Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Δοκιμάσετε την τύχη σας εκτός Ελλάδας και περιηγηθείτε στα sites με διεθνείς αγγελίες… ώστε να βρείτε δουλειά πριν ταξιδέψετε στη χώρα της επιλογής σας! Η ανεργία στην Ελλάδα «σκαρφάλωσε» στο 27,8% τον Οκτώβριο του 2013, με τους νέους μέχρι 30 χρονών να «χάνονται» μέσα στις αγγελίες και τους χαμηλούς μισθούς. Παρά τα πτυχία, τα master και τις ξένες γλώσσες… χιλιάδες βλέπουν το εξωτερικό ως μια νέα αρχή, κυρίως όσον αφορά τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τις ΗΠΑ.

Τα πιο διάσημα sites με αγγελίες ανά τον κόσμο…

 
Η πλειοψηφία που ψάχνει δουλειά στο εξωτερικό… γνωρίζει το “Monster”, μια από τις πιο γνωστές μηχανές αναζήτησης αγγελιών. Σε αυτό το site υπάρχουν αγγελίες για εργασία από την Ευρώπη μέχρι τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, με τους κυνηγούς ταλέντων να «κατασκοπεύουν» τα βιογραφικά που ανεβάζουν οι χρήστες και να κλείνουν συνεντεύξεις μέσω Skype. Παράλληλα, το site δημοσιεύει άρθρα με tips και πληροφορίες για τις συνεντεύξεις, τα βιογραφικά και το νέο ξεκίνημα σε μια ξένη χώρα. Μη χάνετε καιρό και εξερευνήστε τις κενές θέσεις εργασίας!


Οι ομογενείς επιχειρηματίες από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Ευρώπη ενώνουν τα χέρια και προσλαμβάνουν Έλληνες στο εξωτερικό. Το site σας δίνει την ευκαιρία να καταθέσετε online το βιογραφικό σας και να πλοηγηθείτε ανάμεσα σε μια λίστα επαγγελμάτων, μέχρι να βρείτε μια δουλειά που θα καλύπτει τις ανάγκες σας. Αυξημένη ζήτηση, πάντως, έχουν οι web designers, οι προγραμματιστές, οι οικονομολόγοι, οι μηχανικοί, οι νοσοκόμες και οι chef. Αξίζει να αναφερθεί, ότι προσφέρει και εργασία εξ’ αποστάσεως σε κλάδους, όπως είναι η μετάφραση, το μοντάζ κ.α.

«Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνο-αμερικάνοι, Ελληνο-καναδοί, Ελληνο-αυστραλοί σε όλο τον κόσμο, που είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες και μπορούν να βοηθήσουν τους Έλληνες ανέργους. Έτσι, τους προσλαμβάνουν στην εταιρεία τους», σχολιάζουν οι υπεύθυνοι του site.


Μέσω των International Jobs, το πασίγνωστο “Careerbuilder” σας αφήνει να ψάξετε μια θέση εργασίας στο εξωτερικό… είτε ασχολείστε με τις επιχειρήσεις, την οικονομία και τις πωλήσεις, είτε με την ιατρική, τα media και το marketing. Διαθέτει μια τεράστια ποικιλία από αγγελίες πλήρους ή μερικής απασχόλησης, ενώ παράλληλα προσφέρει επιλογές στο ζήτημα της πρακτικής άσκησης. Απλά δημιουργήστε ένα λογαριασμό και ανεβάστε το CV σας, ώστε να αφήσετε τους εργοδότες να αξιολογήσουν τα προσόντα σας.


Ένα από τα πιο δημοφιλή site στο εξωτερικό, με 50 εκατ. χρήστες και 1 δις. άνεργους που αναζητούν δουλειά κάθε μήνα! Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που τις τελευταίες 7 ημέρες έχουν προστεθεί 2.390 νέες θέσεις εργασίας. Το “Indeed.com” πρωτοτυπεί, καθώς δημοσιεύει αγγελίες που προέρχονται απευθείας από τους εργοδότες, αναζητώντας αγγελίες που ταιριάζουν στα «θέλω» σας. Προσοχή! Για να ξεφύγετε από τις αγγελίες της Ελλάδας, μπείτε στην αρχική σελίδα και επιλέξτε τη χώρα που σας ενδιαφέρει π.χ. για Γερμανία de.indeed.com ή για Αγγλία indeed.co.uk.


Βρείτε δουλειά σε 32 Ευρωπαϊκές χώρες και ανακαλύψτε χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας από 32.615 εργοδότες. «Ανεβάστε» το βιογραφικό σας και συναντήστε ό,τι πληροφορία θέλετε σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης και την αγορά εργασίας στη χώρα της επιλογής σας. Από Λονδίνο μέχρι Ρώμη και Άμστερνταμ, θα βρείτε 1.969.026 αγγελίες και 1.258.794 βιογραφικά ατόμων που αναζητούν μια ευκαιρία ζωής στην Ευρώπη, σχετική με την ειδικότητα και τα «ατού» τους.

 
Όλες οι θέσεις εργασίας βρίσκονται μπροστά στα πόδια σας στο “Goabroad.com”, καθώς επικεντρώνεται σε 1251 δουλειές και αφορά 273 οργανισμούς. Διαλέγοντας τύπο επαγγέλματος και χώρα, είστε σε θέση να περιορίσετε την αναζήτησή σας και να εντοπίσετε αυτό που ψάχνετε ακριβώς! Πάντως, οι πιο διάσημες χώρες θεωρούνται η Κίνα, η Αυστραλία, η Αγγλία, η Ισπανία και η Ταϋλάνδη, ενώ οι πόλεις που «τραβούν» περισσότερο το ενδιαφέρον είναι οι εξής: Πεκίνο, Σαγκάη, Λονδίνο, Σύδνεϋ, Μαδρίτη.


Το “Simplyhired.com” λειτουργεί ακριβώς όπως το “Indeed”, καθώς αναζητά θέσεις εργασίας σχετικές με τις ανάγκες σας, μέσα από websites εταιρειών, μηχανές αναζήτησης, ΜΚΟ, εφημερίδες κ.α.  Διαθέτει πάνω από 6 εκατ. κενές θέσεις εργασίας, οι οποίες προέρχονται από 24 χώρες του πλανήτη. Μέχρι σήμερα, εξυπηρετεί 30 εκατ. χρήστες και ενώνει τον εργοδότη με κάθε υποψήφιο υπάλληλο… ακόμα και εάν βρίσκονται στην άλλη άκρη της Γης.


Ένα μοναδικό εργαλείο αναζήτησης εργασίας για όσους γνωρίζουν μόνο μια δεύτερη γλώσσα, την Αγγλική! Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα site που προβάλλει τις κενές θέσεις εργασίας σε Ευρωπαϊκές χώρες, βρίσκοντας αγγελίες αποκλειστικά για τους αγγλόφωνους υποψηφίους. Πέρα από το γεγονός ότι μπορείτε να στείλετε το βιογραφικό σας στο site, είστε σε θέση να πατήσετε «κλικ» πάνω στις χώρες του χάρτη και να συνδεθείτε απευθείας με τις εβδομαδιαίες αγγελίες.

Εναλλακτικά site ανάλογα με χώρα:

-Ελβετία: http://www.jobs.ch

-Αγγλία: CVLibrary.co.uk, http://www.reed.co.uk www.t,otaljobs.com, www.jobsite.co.uk, http://www.cwjobs.co.uk jobs.,telegraph.co.uk, Jobserve.com, Jobsearch.co.uk, Londonjobs.co.uk

-Ιαπωνία: www.ecentral.jp

-Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: http://www.bayt.com και dubai.dubizzle.com

-Η.Π.Α: Hotjobs.com, CollegeRecruiter.com, Dice.com, USA.gov., Mediabistro, overseasjobs.com

Απαραίτητα tips για την εύρεση εργασίας στο εξωτερικό…

Φτιάξτε ένα σωστά δομημένο βιογραφικό σημείωμα
 
Το βιογραφικό σας πρέπει να δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα των προσόντων σας και να επικεντρώνεται σε μια θέση εργασίας. Παράλληλα, πρέπει να έχει μεταφραστεί στη γλώσσα της χώρας «υποδοχής», ακριβώς όπως και τα χαρτιά πιστοποίησης, δηλαδή τα πτυχία σας. Το EURES διαθέτει ένα πρότυπο on-line βιογραφικό που διατίθεται σε 20 γλώσσες της Ε.Ε, με σκοπό τη σωστή καθοδήγηση για τη δημιουργία του CV.

Κάντε follow σε εταιρείες και συμμετέχετε στα groups του LikedIn

Πολλές εταιρείες δημοσιεύουν τις αγγελίες τους στα social media και «όχι» στα sites με δωρεάν αγγελίες. Γι’ αυτό, βάλτε το βιογραφικό σας, όχι μόνο στα site με αγγελίες, αλλά στείλτε το και στα groups του LinkedIn. Να θυμάστε, όσες περισσότερες φορές στείλετε το βιογραφικό, τόσες μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να σας απαντήσουν με email.

Βρείτε τη λύση… στην επίθεση με οργάνωση! 

Κάντε αίτημα φιλίας στους εξωτερικούς recruiters, δηλαδή στους υπεύθυνους που «στρατολογούν» τους υποψήφιους στις κενές θέσεις και ζητήστε τους να κανονίσετε μια online συνέντευξη. Βέβαια, εάν ο recruiter ανήκει σε εταιρεία, στείλτε του email. Και οι δυο τύποι «κυνηγών» σαρώνουν το ίντερνετ, ψάχνοντας αγγελίες ανάλογα με την ημερομηνία εισαγωγής ή αναπροσαρμογής του βιογραφικού. Γι’ αυτό το λόγο, να κάνετε edit και save το βιογραφικό σας κάθε εβδομάδα, ώστε να φαίνεται ψηλά στη λίστα αγγελιών.

Ζητήστε να περάσετε συνέντευξη μέσω Skype

Εάν είστε υποψήφιος για τη θέση και επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο προσωπικού, ζητήστε του μέσω email να σας πάρει συνέντευξη μέσω Skype. Ενημερώστε τον εργοδότη για το ενδιαφέρον σας και αφήστε τον να γνωρίζει ότι ακόμα και εάν βρίσκεστε μακριά από τη χώρα του… μπορείτε να του δείξετε τα ταλέντα σας! Πέρα από το Skype, βέβαια, υπάρχουν και άλλες επιλογές για video chat, όπως είναι το Hangout και το Lync, οπότε καλό είναι να έχετε προμηθευτεί με κάμερα και μικρόφωνο
.
Δώστε βάση στη συστατική επιστολή

Στείλτε μια συστατική επιστολή (cover letter) που να μην ξεπερνά τις 8-10 γραμμές, η οποία θα αναφέρει την προϋπηρεσία σας, το χρονικό διάστημα που θα μείνετε στη ξένη χώρα και το γιατί σκοπεύετε να μεταναστεύσετε. Εάν η επιστολή είναι αναλυτική… το 99% των εργοδοτών δεν θα τη διαβάσει!

Προσέξτε το όνομα του αρχείου - βιογραφικού

Όταν ανεβάζετε το βιογραφικό σας στα site αγγελιών, μην βάζετε το όνομά σας στο αρχείο π.χ. CV Dimitris Ioannidis, αλλά γράψτε τον τίτλο θέσης που ψάχνετε, όπως είναι το Magazine Journalism. Να έχετε στο μυαλό σας, ότι κανείς δεν θα ψάξει συγκεκριμένα για εσάς, αλλά αποκλειστικά για τη θέση εργασίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!