Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014


Το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του Λουκά Βύντρα , αυτή τη φορά απέναντι στη Sevilla, όπως επίσης και το παρθενικό γκολ του Χάρη Μαυρία (φωτο) με τη φανέλα της Sunderland ήταν σίγουρα τα κορυφαία γεγονότα , όσον αφορά την παρουσία των Ελλήνων ποδοσφαιριστών στα γήπεδα της Ευρώπης αυτή την αγωνιστική. Με την έναρξη και της Bundesliga ο κατάλογος των ποδοσφαιριστών που ακολουθούμε έφτασε αισίως τους 23 και ελπίζουμε τα επιτεύγματα και άλλων , που αγωνίζονται σε λιγότερο δημοφιλή πρωταθλήματα, να μας  αναγκάσουν να τον διευρύνουμε. Αναλυτικά :

ΑΓΓΛΙΑ

ΜΑΥΡΙΑΣ (SUNDERLAND): Μεγάλη ημέρα για τον νεαρό ,διεθνή με την Ελπίδων , άσο αφού η συμμετοχή του στην αρχική ενδεκάδα των «μαυρόγατων» στο παιχνίδι κυπέλου με την Kidderminster συνδυάστηκε με το πρώτο του γκολ επί βρετανικού εδάφους, το οποίο μάλιστα ήταν και το νικηφόρο που έστειλε την ομάδα του στον 5ο γύρο του FA Cup. Μακάρι στο μέλλον να του δοθούν και άλλες ευκαιρίες και να τις εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο.

ΒΕΛΛΙΟΣ ( EVERTON) : Έμεινε και πάλι στον πάγκο χωρίς να πάρει λεπτό συμμετοχής στην άνετη νίκη-πρόκριση με 4-0 επί της Stevenage. Ήδη στον τύπο κυκλοφορούν σενάρια για τον δανεισμό του σε άλλη ομάδα ή ακόμα και την μεταγραφή του.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (MIDDLESBROUGH) : Τέλος στο σερί της Boro στο Leicester City και ήττα  2-0, με τον Έλληνα πορτιέρο να παραμένει στον πάγκο.

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ( FULLHAM) : Αγωνίστηκε βασικός στο Bramall Lane του Sheffield απέναντι στην τοπική United και με καλή απόδοση βοήθησε την ομάδα του να αποδράσει με ισοπαλία 1-1 που δίνει το δικαίωμα για επαναληπτικό ματς αυτή τη φορά στο Craven Cottage.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ( DORTMUND) : Βασικός και πάλι ο Σωκράτης αλλά η Dortmund ξεκίνησε το δεύτερο γύρο το ίδιο άσχημα όπως τελείωσε τον πρώτο, αφού υποχρεώθηκε σε εντός έδρας ισοπαλία 2-2 από την Augsburg .

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ (LEVERKUSEN) : Μετά από καιρό στην αποστολή της Leverkusen χωρίς όμως να αγωνιστεί στην εκτός έδρας ήττα από τη Freiburg με 3-2.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. (SCHALKE) : Μεγάλη νίκη για τη Schalke μέσα στο Αμβούργο με 0-3 που έφερε την ομάδα του διεθνή μας αμυντικού μια ανάσα από τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Ο Παπαδόπουλος ήταν στην αποστολή αλλά παρέμεινε στον πάγκο.

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΥΝΤΡΑ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ( LEVANTE) : Νέα εκπληκτική εμφάνιση από τον Λουκά Βύντρα που με εντυπωσιακή κεφαλιά πέτυχε ένα ακόμα υπέροχο γκολ και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να πετύχει μια τεράστια εκτός έδρας νίκη με 2-3 επί της Sevilla. Μεγάλη εμφάνιση και από τον Καράμπελα που όμως αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις με απευθείας κόκκινη που θα του στερήσει τη συμμετοχή από τον επόμενο τουλάχιστον αγώνα.

ΚΑΡΝΕΖΗΣ (GRANADA) : Φυσιολογική ήττα για τη Granada στο Bernabeu  με 2-0. Ο Καρνέζης έμεινε στον πάγκο ενώ ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας, ο 35χρονος Roberto πραγματοποίησε μια εκπληκτική επέμβαση σε ανάποδο ψαλίδι του Ronaldo μέσα από τη μικρή περιοχή , που θα είναι σίγουρα στα highlights της φετινής λίγκας.

ΙΤΑΛΙΑ

ΚΟΝΕ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (BOLOGNA) : Με τον Κονέ απόντα λόγω της αποβολής του στο παιχνίδι με τη Napoli, αλλά με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο βασικό για 90 λεπτά η Bologna κατάφερε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από τη Γένοβα και το Luigi Ferraris της Sampdoria, χάρη σε ένα γκολ του Diamanti στο 90’ .

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ (TORINO) : Νίκη με 1-0 επί της Atalanta και τον Έλληνα διεθνή να μένει στον πάγκο.

ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ( GENOA) : Μπήκε ως αλλαγή στο 60’ με το σκορ στο 3-2 και βοήθησε την ομάδα του να ισοφαρίσει τα 3 γκολ του Aquilani και να πάρει τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Fiorentina.

ΜΟΡΑΣ (HELLAS VERONA) : Εκτός αποστολής στην εντός έδρας ήττα με 1-3 από τη Roma.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ROMA) : Βασικός και πάλι , κέρδισε μάλιστα και πέναλτι, που αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην Ιταλία, με το οποίο ο Totti έγραψε το τελικό 1-3 επί της Verona.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ( CAGLIARI) : :Έμεινε στον πάγκο χωρίς να χρησιμοποιηθεί στην εντός έδρας ήττα από τη Milan με 1-2 που διαμορφώθηκε με δυο γκολ των Bolotelli και Pazzini στο 87’ και 89’ αντίστοιχα.

ΓΚΕΝΤΣΟΓΛΟΥ (SAMPDORIA) : Εκτός αποστολής στην ισοπαλία 1-1 με τη Bologna.

ΣΚΩΤΙΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ( CELTIC) : Βασικός μετά από πολύ καιρό στην εκτός έδρας νίκη με 0-4 επί της Hibernian. Έγινε αλλαγή στο 85’.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Θ.  (ZWOLLE) : Μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Breda και βοήθησε την ομάδα του να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 και να φύγει με μια μεγάλη νίκη 1-2.

ΒΕΛΓΙΟ

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ ( LOKEREN) : Βασικός και για 90’ λεπτά στην εντός έδρας ήττα από την πρωτοπόρο Standard με 0-1. Δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 74ο λεπτό.

ΜΑΡΙΝΟΣ (CHARLEROI) : Εκτός αποστολής  στην εκτός έδρας ήττα με 3-0 από τη Cercle Brugge.

ΤΟΥΡΚΙΑ


ΓΚΕΚΑΣ (KONYASPOR) : Βασικός για 90’ λεπτά στο Sukru Saracoglu απέναντι στην πρωτοπόρο Fenerbahce. Η ομάδα του παρότι προηγήθηκε νωρίς δεν απέφυγε τελικά την ήττα με 2-1 χάρη σε ένα γκολ του Korkmaz  στο 80’.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!