Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση ΝΠΙΔ του Δημοσίου προκειμένου να γίνουν απολύσεις προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης (μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ). Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε: «Εχουμε σχεδόν πετύχει το στόχο των 4.000 απολύεων. Συνυπολογίζοντας απολύσεις από ΝΠΙΔ που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες με νομοσχέδιο που θα φέρει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση, δεν θα υπάρξει απόκλιση από το στόχο. Με το νομοθέτημα που επεξεργαζόμαστε θα καταργούνται φορείς τους οποίους δεν χρειαζόμαστε και αναγκαστικά οι εργαζόμενοι εκεί θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο. Είναι οργανισμοί που δεν έχουν αντικείμενο ή το αντικείμενό τους μπορεί να ασκηθεί από άλλη υπηρεσία«.

Κατά τα άλλα, έχουν ενδιαφέρον τα εξής σημεία της συνέντευξης του κ. Κ. Μητσοτάκη:

Γραφειοκρατία: Θα υπάρχουν και άλλες παρεμβάσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας. Προωθούμε την πλήρη κατάργηση της επικύρωσης όλων των δημόσιων εγγράφων. Θα μεταφέρουμε στα ΚΕΠ μια σειρά υπηρεσίες που έφυγαν από εκεί, όπως η έκδοση φορολογικής ενημερότητας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες.

Προσλήψεις: Η διαφορά το 2014 θα είναι ότι για πρώτη φορά υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός προσλήψεων. Προηγούνται ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, ο χώρος της υγείας και της Δικαιοσύνης. Οι προσλήψεις θα γίνουν με αντικειμενικά κριτήρια, θα προηγηθούν οι επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Αξιολόγηση: Οταν πήγα στο υπουργείο και ζήτησα στοιχεία διαπίστωσα ότι πρακτικά όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν το μέγιστο βαθμό στην αξιολόγηση. Με το νομοσχέδιο που θα φέρουμε στη Βουλή θα υποχρεώσουμε τους αξιολογητές να ιεραρχήσουν τους υπαλλήλους τους όπως οφείλουν, δεν γίνεται να παίρνουν όλοι άριστα.

Εκλογές: Τριπλές εκλογές το Μάιο δεν βλέπω και δεν πρέπει να γίνουν. Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι κυβερνήσεις εκλέγονται για μια τετραετία και τότε γίνονται οι εκλογές. Μακάρι να γίνει συνταγματική αναθεώρηση για να καθοριστεί με απόλυτο τρόπο ο εκλογικός κύκλος.

http://www.aftodioikisi.gr 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!