Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Σαν σήμερα, το 1931, πραγματοποιήθηκε η δολοφονία του μεγαλοεργολάβου, Δημήτρη Αθανασόπουλου, η οποία χαρακτηρίστηκε ως το «έγκλημα του αιώνα».

1325 - Ο Αλφόνσος Δ' γίνεται βασιλιάς της Πορτογαλίας.

1558 - Η Γαλλία καταλαμβάνει το Καλαί, τελευταία κτήση της Αγγλίας στο γαλλικό έδαφος.

1610 - Ο Γαλιλαίος Γαλιλέι ανακαλύπτει τους τέσσερις μεγαλύτερους δορυφόρους του πλανήτη Δία: τον Γανυμήδη, την Καλλιστώ, την Ιώ και την Ευρώπη.

1826 - Ο Ανδρέας Μιαούλης σπάει τον αποκλεισμό του Ιμπραήμ και μεταφέρει πολεμοφόδια στο πολιορκημένο Μεσολόγγι.

1837 - Ιδρύεται στην Αθήνα η Αρχαιολογική Εταιρεία με πρωτοβουλία του Ιάκωβου Ρίζου Νερουλού, του Βαρώνου Κ. Μπέλιου και άλλων εκλεκτών Ελλήνων της εποχής.

1919 - Ελληνικά στρατεύματα αποβιβάζονται στην Οδησσό, μαζί με αγγλικά και γαλλικά στρατεύματα, με σκοπό να καταπνίξουν την Οκτωβριανή Επανάσταση των Μπολσεβίκων.

1927 - Πρώτη υπερατλαντική κλήση μεταξύ Νέα Υόρκης και Λονδίνου.

1931 - Το «έγκλημα του αιώνα» αναστατώνει την Ελλάδα: δολοφονείται ο μεγαλοεργολάβος Δημήτρης Αθανασόπουλος στον ύπνο του, από την πεθερά του και τον ανιψιό της, με τη βοήθεια της γυναίκας του και της υπηρέτριας του σπιτιού. Οι δράστες τεμαχίζουν το πτώμα, κάνουν δέματα και τα πετούν στον Ιλισσό.

1959 - Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη νέα κουβανική κυβέρνηση του Φιντέλ Κάστρο.

1977 - Οι Λιμενικές αρχές εντοπίζουν και κατάσχουν 11 τόνους χασίς επί του υπό κυπριακή σημαία Μ/S «Γκλόρια» στον Ισθμό της Κορίνθου. Η υπόθεση εμπνέει τον Βασίλη Τσιτσάνη να γράψει το τραγούδι «Το βαπόρι απ΄ την Περσία».

1989 - Ο Ακιχίτο διαδέχεται τον πατέρα του και γίνεται 125ος Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας.

2004 - Ο Κωνσταντίνος Σημίτης ανακοινώνει την παραίτησή του από την προεδρία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Στη θέση αυτή τον διαδέχεται ο Γιώργος Παπανδρέου.

http://www.enikos.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!