Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Τα λουριά έχουν σφίξει για τους περισσότερους και οι καρποί αυτής της στενής οικονομίας, κατά κύριο λόγο, καταλήγουν σε φόρους, λογαριασμούς και δάνεια.
Αυτό όμως που θα κάνει την οικονομία πιο εύκολη διαδικασία, αν υποθέσουμε ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι, αν στόχος της είναι να δώσει χαρά στους φίλους και την οικογένειά σας.
Επειδή όμως στη θεωρία πολλά λέγονται και λίγα είναι εύκολο να γίνουν, ακολουθούν 10 πραγματικά εύκολοι και άκρως υλοποιήσιμοι τρόποι για να κάνετε λίγη περισσότερη οικονομία και να πάρετε χριστουγεννιάτικα δώρα σε όλους τους αγαπημένους σας, αλλά και σε εσάς τους ίδιους.
1. Διαδικτυακές αγορές
Βάλτε το ίντερνετ στη ζωή σας, όχι μόνο για να αγοράστε οικονομικά, αλλά για να βγάλετε και λεφτά, πουλώντας αντικείμενα και ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε πια. Οι ιστοσελίδες που προσφέρουν την πλατφόρμα, ώστε ο κάθε ιδιώτης να πουλήσει προσωπικά του αντικείμενα είναι ουκ ολίγες και το μόνο που μένει είναι να τις εκμεταλλευτείτε.

2. Ξεχάστε την πιστωτική
Οι πιστωτικές έχουν επιβαρύνει πολύ κόσμο και η καθημερινή χρήση τους είναι για πολλούς η αιτία όλων των οικονομικών τους προβλημάτων. Εάν δεν μπορείτε να αγοράσετε ένα ζευγάρι δερμάτινες μπότες, τότε μην το αγοράσετε, αφού είναι ανόητο να χρεώνεστε για κάτι που τελικά δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης.
Αν ωστόσο, κρίνετε απαραίτητο να αποκτήσετε αυτό το ζευγάρι μπότες, στερηθείτε κάτι άλλο και μην επιλέξετε την εύκολη λύση της πιστωτικής, που περισσότερο ζημιωμένοι, παρά κερδισμένοι, θα βγείτε στο τέλος.
3. Προγραμματίστε το φαγητό σας
Αφιερώστε μισή ώρα κάθε Κυριακή για να προγραμματίσετε τα γεύματα της εβδομάδας και θα γλιτώσετε και από το έξοδο του να αγοράσετε έτοιμο φαγητό απ’ έξω, αλλά και από τη σπατάλη του να πετάξετε φαγητό, καθώς δεν θα έχετε κάνει καλό υπολογισμό. Τα περισσότερα χρήματα σε ένα νοικοκυριό επενδύονται στο φαγητό, γι’ αυτό μην αμελήσετε αυτό τον μικρό, αλλά άκρως συμφέροντα, προγραμματισμό.
4. Επιλέγετε τη διασκέδασή σας
Μην κλειστείτε στο σπίτι, επειδή θέλετε να κάνετε οικονομία, αλλά τουλάχιστον σκεφτείτε οικονομικά, όταν βγείτε τη βόλτα σας. Επιλέξτε ένα μαγαζί που δεν έχει ακριβά ποτά και δώστε ραντεβού με τους φίλους σας αργά το απόγευμα, όταν πολλά μαγαζιά έχουν happy hour και μπορείτε να πιείτε δυο άτομα, στην τιμή του ενός. Η οικονομία και η σωστή διαχείριση των χρημάτων δε σημαίνει και στέρηση της διασκέδασης.

5. Μάθετε να λέτε όχι
Οι φίλοι σας μπορεί να έχουν χρήματα να κάνουν όσα πράγματα θέλουν, αλλά εσείς δεν έχετε. Πριν πέσετε στην παγίδα και παρασυρθείτε από τις δικές τους συνήθειες, μάθετε να αρνείστε προτάσεις και να μην τρώτε κάθε μέρα έξω, απλώς επειδή εκείνοι το συνηθίζουν.
Αν δεν μάθετε να λέτε όχι, σύντομα θα βρεθείτε πανί με πανί και αυτό είναι πολύ πιο δυσάρεστο συναίσθημα από το απλά να χάσετε μια βραδιά έξω με τους κολλητούς σας. Αν είναι άλλωστε πραγματικοί φίλοι, αυτή η διαφοροποίηση στη διασκέδαση δε θα επηρεάσει καθόλου τη σχέση σας και θα βρούν κι εκείνοι οικονομικότερους τρόπους να διασκεδάζετε όλοι μαζί, παρέα.
6. Φτιάξ’ το μόνος σου
Ό,τι θελήσετε, έστω –σχεδόν- ό,τι θελήσετε, μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας, με ελάχιστο κόστος και τη χαρά της δημιουργίας. Τα διαδικτυακά blogs τα οποία σας δείχνουν πως να κάνετε πράγματα μόνοι σας, από έπιπλα, μέχρι ρούχα είναι πολλά και το μόνο που μένει είναι να αγοράσετε μια γερή κόλα, ένα κουτί πρόκες και μια μεταχειρισμένη ραπτομηχανή.

7. Έξυπνες διακοπές
Δεν θα πρέπει ποτέ να στερείστε τις διακοπές σας, αφού μέσα από αυτές τις αποδράσεις θα πάρετε δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσετε τη σκληρή οικονομία και τη σφιχτή διαχείριση των οικονομικών σας που απαιτούν οι εποχές. Κλείστε φτηνά αεροπορικά, έχετε το νού σας για τις προσφορές των ταξιδιωτικών γραφείων, κάντε έρευνα πριν φτάσετε στον προορισμό σας για τα πιο φτηνά και καλά ξενοδοχεία και εστιατόρια ή εκμεταλλευτείτε πολλές από τις εναλλακτικές επιλογές διαμονής που έχουν αναπτυχθεί.
Οι οικονομικές διακοπές είναι πάντα εφικτές αρκεί να φερθείτε έξυπνα.
8. Γυμναστείτε εκτός γυμναστηρίου
Πηγαίνετε με το ποδήλατο στη δουλειά και όχι μόνο θα γλιτώσετε τα μεταφορικά σας, αλλά θα αναγκαστείτε να διακόψετε τη συνδρομή σας στο γυμναστήριο, καθώς θα γυμνάζεστε καθημερινά με τον πιο ανέξοδο τρόπο. Μπορεί στην αρχή να θέλατε κάποιον γυμναστή πάνω από το κεφάλι σας να σας ενθαρρύνει, αλλά τώρα δε χρειάζεται. Θα σας ενθαρρύνει η θέα του γεμάτου κουμπαρά.

9. Μέτρον άριστον
Αν καπνίζετε και δεν μπορείτε να το κόψετε, τουλάχιστον μετριάστε το και αν πίνετε, τουλάχιστον μετριάστε το κι αυτό. Οι υπερβολές και οι ακρότητες δεν κάνουν πουθενά καλό, ούτε στην τσέπη σας, ούτε και στην υγεία σας. Δεν προτείνεται να στερηθείτε όλες τις διασκεδάσεις σας, αλλά τουλάχιστον μην κάνετε κατάχρηση αυτών.
10. Ανακαλύψτε τα κρυφά σας ταλέντα
Είστε πολύ καλοί στο χορό; Πιάνουν τα χέρια σας και φτιάχνετε κατασκευές από ξύλο ή, μήπως, κάνετε τις καλύτερες μαρμελάδες του λεκανοπεδίου; Μη χάνετε χρόνο και εκμεταλλευτείτε το ταλέντο σας και βγάλτε από εκεί το χαρτζιλίκι σας. Η αξία του χειροποίητου πάντα εκτιμάται και εσείς θα κερδίσετε χρήματα κάνοντας κάτι που αγαπάτε πραγματικά.
clickatlife.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!