Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014


Το νέο άλμπουμ του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος των Pink Floyd,  το πρώτο μετά από 20 χρόνια, με τίτλο «Endless River» («Ατελείωτο ποτάμι»), θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα είναι διπλό instrumental LP, παρόλο που το ένα κομμάτι («Louder Than Words») θα έχει στίχους με την υπογραφή της συζύγου του Ντέιβιντ Γκίλμορ, Πόλυ Σάμσον.

Ο 70άχρονος Ρότζερ Γουότερς, όπως γράφει το περιοδικό Rolling Stone, δεν έχει καμιά ανάμειξη με το «Endless River» ενώ το γκρουπ δεν έχει ανακοινώσει σχέδια για ζωντανή παρουσίαση του δίσκου, που είναι ήδη διαθέσιμος για κρατήσεις - παραγγελίες.

Το εξώφυλλο του δίσκου φιλοτέχνησε μια 18χρονη digital artist από την Αίγυπτο.
Το εξώφυλλο του δίσκου φιλοτέχνησε μια 18χρονη digital artist από την Αίγυπτο, ενώ τα 18 τραγούδια του, σύμφωνα με τον ίδιο τον Γκίλμορ, επιλέχθηκαν μετά από «ξεσκαρτάρισμα» χρόνων και διάφορων κομματιών, καθώς το άλμπουμ είχε αρχικά σχεδιασθεί να κυκλοφορήσει σαν ορχηστρικός προσωπικός δίσκος του Ρικ Ράιτ. Αρκετά από τα κομμάτια που περιλαμβάνει ο δίσκος  είχαν ηχογραφηθεί όταν οι Pink Floyd ετοίμαζαν το τελευταίο τους άλμπουμ, το «Division Bell», που κυκλοφόρησε το 1994.

Με ένα tweet, η Σάμσον, σύζυγος του εμβληματικού κιθαρίστα των Pink Floyd, ανακοίνωσε, τον Ιούλιο, την κυκλοφορία νέου δίσκου του συγκροτήματος σχεδόν είκοσι χρόνια μετά το τελευταίο τους άλμπουμ.  Η Σάμσον, μεταξύ άλλων, έγραψε στην ανάρτησή της: «Το άλμπουμ, με τίτλο “Endless River”, βασίζεται στις ηχογραφήσεις του 1994 αποτελώντας το κύκνειο άσμα του Ρικ Ράιτ και είναι πολύ ωραίο». Ο Ρίτσαρντ Ράιτ, ο οποίος ίδρυσε το 1965 το συγκρότημα μαζί με τους Σιντ Μπάρετ, Νικ Μέισον και Ρότζερ Γουότερς, πέθανε από καρκίνο το 2008 και το άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει θα είναι το τελευταίο στο οποίο θα ακούγεται η φωνή του.

Οι Pink Floyd, που έχουν γράψει ιστορία στον χώρο της ροκ μουσικής, έχουν ξεχωρίσει τόσο για τις πρωτοποριακές - για την εποχή -  συνθέσεις τους, όσο και για τους νεωτεριστικούς και συγκινησιακά φορτισμένους στίχους τους, τα ευφάνταστα εξώφυλλά τους, τις πειραματικές ενορχηστρώσεις και ηχογραφήσεις και τις θεαματικές συναυλίες τους. Υπολογίζεται ότι έχουν πουλήσει γύρω στα 74,5 εκατομμύρια άλμπουμ στις Η.Π.Α. και πάνω από 300 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, ενώ συγκαταλέγονται στα πιο επιτυχημένα, εμπορικά, ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών.

naftemporiki.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!