Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Είναι αξιοσημείωτη η προσπάθεια που κάνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες για να δημιουργήσουν μοντέλα προσαρμοσμένα στις νέες οικονομικές συνθήκες. Ακόμη και οι premium μάρκες ξεπερνούν τους περισσότερους οικονομικούς σκοπέλους με δελεαστικές προτάσεις.

Η Mercedes δίνει το στίγμα της στη μικρομεσαία κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων με μια καταξιωμένη πρόταση, η οποία συνδυάζει πολλά θετικά στοιχεία: την AClass.

Το γερμανικό αυτοκίνητο, το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις στον τομέα της εξωτερικής και εσωτερικής σχεδίασης, έχει να επιδείξει και ένα ακόμη ατού στον τομέα της διαμόρφωσης του αμαξώματος: κατέχει τη πρώτη θέση στην αξιολόγηση του αεροδυναμικού συντελεστή (CD 0,27) στην κατηγορία του. Αυτή η επιτυχία της προσφέρει λιγότερους αεροδυναμικούς θορύβους και την πολυπόθητη οικονομία στο καύσιμο.

Τώρα που οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν στραφεί στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, ενδιαφέρον παρουσιάζει για όσους διανύουν πάνω από 15.000 χλμ. τον χρόνο η Mercedes A180 CDI. Ο σκόπελος του κινητήρα υψηλού κυβισμού ξεπερνιέται με τη χρήση ενός δοκιμασμένου τετρακύλινδρου κινητήρα ντίζελ χωρητικότητας μόλις 1.500 κ.εκ.

Η ισχύς διαμορφώθηκε στη ζώνη των 109 ίππων. Στην εξίσωση της κίνησης προστίθεται και ένας ακόμη βασικός παράγοντας: η υψηλή ροπή των 26,2 χλγμ. Η αξία του μείγματος ισχύος και ροπής φαίνεται στον δρόμο από τα πρώτα χιλιόμετρα.

Η «δική» μου Mercedes A180 CDI δεν έδειξε να φοβάται τις προκλήσεις. Το μοτέρ αποδίδει μόλις πατήσεις το γκάζι και αν κάνεις αλλαγές στην περιοχή που εμφανίζεται η κορύφωση της αποδιδόμενης ροπής, έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα στην απόδοση της βραβευμένης μονάδας.

Επίσης γλιτώνεις από τον θόρυβο που παράγει το μοτέρ στην υψηλή περιοχή και, το σημαντικότερο, περιορίζεις το καύσιμο. Η μέση κατανάλωση στο τεστ ήταν 5,2 λίτρα/100 χλμ.(επίσημη τιμή 3,8 λίτρα/100 χλμ.).

Αναλύοντας το κόστος απόκτησης και χρήσης στάθηκα σε δύο σημαντικές παραμέτρους που περιορίζουν σημαντικά τη συνολική δαπάνη.

Κατ’ αρχάς, θέλω να τονίσω ότι απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας(98 γρ. CO2/χλμ.) και επιπλέον να σημειώσω ότι η επίσημη αντιπροσωπεία Mercedes-Benz Hellas παρέχει δωρεάν το πακέτο Urban (προτεινόμενη αξία λιανικής 1.000 ευρώ) και το Συμβόλαιο Συντήρησης Compact Plus ή την Επέκταση Εγγύησης BASIC διάρκειας 2 ετών.

Η τιμή της βασικής έκδοσης με αναβαθμισμένο πακέτο εξοπλισμού ανέρχεται στα 26.270 ευρώ με το όφελος της απόσυρσης.
real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!