Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια αποτελούσαν ''μήλο της έριδος''. Σήμερα κλείνουν το ένα μετά το άλλο κι όπως φαίνεται όσο χαμηλά κι εάν μισθώνονται το ενδιαφέρον για την αποκτησή τους είναι...


ανύπαρκτο
Σε δημοπρασία έβγαλε ο Δήμος Πατρέων 15 περίπτερα σε κεντρικά σημεία της πόλης προκειμένου να βρεθούν ενοικιαστές αλλά δεν παρουσιάστηκε κανείς που να εκδήλωσε ενδιαφέρον ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνες που το μηνιαίο μίσθωμα έφθανε μόλις τα 50 ευρώ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πατρέων ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Καθημερινή», η παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος αποδίδεται στην οικονομική κρίση, αφού ο τζίρος των περιπτέρων έχει πέσει κατακόρυφα, κάνοντας ασύμφορη έστω και μια τόσο μικρή επένδυση.
 
Μάλιστα είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενοικιαστή περιπτέρου, ο οποίος αν και είχε μισθωτήριο συμβόλαιο μέχρι το 2018 πήγε και το παρέδωσε στον δήμο, αφού όπως ανέφερε δεν μπορούσε να το λειτουργήσει λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο μέσα στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας έχουν καταγραφεί 64 θέσεις περίπτερων, εκ των οποίων τα 26, δηλαδή ποσοστό 40%, «σχολάζουν».
Μία από τις βασικές αιτίες της μείωσης του τζίρου είναι η πτώση του ποσοστού κέρδους στην πώληση καπνικών προϊόντων και καρτών κινητής τηλεφωνίας, που πλέον έχει φθάσει περίπου στο 3%. Επιπρόσθετα, όσον αφορά την πώληση καπνικών προϊόντων, αρνητικό ρόλο έχει παίξει η πώληση λαθραίων τσιγάρων και καπνού.

http://simantra.blogspot.gr 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!