Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ορισμένες τροφές έχουν πολύ υψηλή θερμογόνο δράση και μας βοηθούν να καίμε θερμίδες, ακόμη και όταν… μασάμε. Σε αυτές υπάρχουν θρεπτικά συστατικά και ενώσεις που ανατροφοδοτούν το μεταβολικό ρυθμό και επομένως συμβάλλουν σε μια όμορφη σιλουέτα.
Αν θέλετε λοιπόν να κάψετε λίπος, μπορείτε να το κάνετε όχι μόνο μέσω της άσκησης, αλλά και τρώγοντας! Υπάρχουν τροφές που συνδράμουν τα μέγιστα σε αυτή τη διαδικασία και ήρθε η ώρα να τις μάθετε.
Δημητριακά ολικής άλεσης
Το σώμα καίει τις διπλάσιες θερμίδες όταν επεξεργάζεται «ολόκληρες» τροφές (κυρίως αυτές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως το πλιγούρι και το καστανό ρύζι) σε σχέση με τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως το λευκό ψωμί και η λευκή ζάχαρη.
Άπαχα κρέατα
Η πρωτεΐνη έχει υψηλή θερμογόνο δράση. Μπορείτε να κάψετε περίπου το 30% των θερμίδων που περιέχουν οι πρωτεϊνούχες τροφές, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πέψης (οπότε ένα στήθος κοτόπουλου με 300 θερμίδες απαιτεί περίπου 90 θερμίδες για την καύση).
Γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά Πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D, τα γαλακτοκομικά προϊόντα συμβάλλουν στη διατήρηση και την οικοδόμηση της μυϊκής μάζας, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός ισχυρού μεταβολισμού.
Πράσινο τσάι
Πίνοντας τέσσερα φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα, μπορείτε να χάσετε περίπου 3 κιλά μέσα σε τρεις εβδομάδες. Για αυτό ευθύνεται η EGCG, μια ένωση που επιταχύνει προσωρινά το μεταβολισμό αμέσως μετά την κατανάλωση τσαγιού. Οπότε μια παγωμένη κανάτα με πράσινο τσάι στο ψυγείο, είναι απαραίτητη, ιδίως για το καλοκαίρι.
Φακές Ένα φλιτζάνι φακές, μας εφοδιάζει με το 35% της ημερήσιας ανάγκης του οργανισμού μας για σίδηρο, κάτι το οποίο είναι θετικό αφού ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων, παρουσιάζουν έλλειψη σιδήρου. Όταν δεν καταναλώνουμε θρεπτικά συστατικά, ο μεταβολισμός μας επιβραδύνει, επειδή το σώμα δε λαμβάνει ό,τι χρειάζεται για να λειτουργήσει αποτελεσματικά.
Καυτερές πιπεριές
Η καψαϊκίνη, ουσία που δίνει στις πιπεριές τσίλι τη χαρακτηριστική τους καυτερή γεύση, ζεσταίνει το σώμα μας αναγκάζοντάς το να κάψει επιπλέον θερμίδες. Μπορείτε να την προσλάβετε καταναλώνοντας τις πιπεριές ωμές, μαγειρεμένες, αποξηραμένες ή σε σκόνη. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε πιπέρι καγιέν ή καυτερή σάλτσα σε σούπες, αυγά και κρέατα.
clickatlife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!