Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Η ανώτερη στα σημεία Ιταλία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της εξαιρετικής Αγγλίας με σκορ 2-1 στο «καμίνι» του Μανάους, με τον Μάριο Μπαλοτέλι να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ για το σύνολο του Τσέζαρε Πραντέλι, το οποίο έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Να «τρώει» σίδερα στην άμυνα και να... σκοτώνει στην επίθεση όποτε του δινόταν η ευκαιρία.

Η «σκουάντρα ατζούρα» κλείστηκε καλά, όπως μόνο αυτή ξέρει, μετά το νέο προβάδισμα που της έδωσε ο Μάριο Μπαλοτέλι (50') και δικαίως έφτασε στην πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.

Από τη μεριά τους, τα «τρία λιοντάρια» προσπάθησαν να σώσουν την κατάσταση, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν προσωρινά με το τέρμα του Ντάνιελ Στάριτζ στο 37'. Δύο λεπτά νωρίτερα, οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν ανοίξει το σκορ με τον «κεραυνό» του Μαρκίζιο. Ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να είχε ανέβει περισσότερο, όμως το σουτ του Πίρλο στις καθυστερήσεις προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Χαρτ.

Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, η Κόστα Ρίκα έκανε την έκπληξη κόντρα στην Ουρουγουάη με τον παίκτη της Άρσεναλ, Τζόελ Κάμπελ, να κάνει τον κόσμο να παραμιλά.

Η βαθμολογία του τέταρτου ομίλου:

Κόστα Ρίκα 3
Ιταλία 3
Αγγλία 0
Ουρουγουάη 0

Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Αγγλία να έχει τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ εξαπέλυσε έναν κεραυνό από τα 25 μέτρα και παρά το γεγονός πως έκανε πολύ κόσμο να φωνάξει «γκολ», είδε την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Σαλβατόρε Σιρίγκου. Οι Ιταλοί ξεπέρασαν αμέσως το σοκ και ξεκίνησαν να κάνουν παιχνίδι από την μέση και μπροστά, αλλά αυτά που τους έλειψαν πολύ ήταν η τελική πάσα αλλά και το σωστό τελείωμα των φάσεων.

Η επόμενη απειλή από τους παίκτες του Ρόι Χότζον ήρθε από τα πόδια του Γουέλμπεκ, αλλά η μπάλα κατέληξε αρκετά μακριά από την αντίπαλη εστία. Τα «τρία λιοντάρια» από εκείνο το σημείο και έπειτα ανέκτησαν τον έλεγχο του ματς και λίγο έλειψε να πάρουν και το προβάδισμα, αλλά ο Αντρέα Μπαρτζάλι (αν και ριψοκίνδυνα) απέτρεψε την παραβίαση της εστίας της ομάδας του με τάκλιν προ του Ντάνιελ Στάριτζ, στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του συγκεκριμένου «στημένου» η άμυνα της Ιταλίας... πάγωσε, αλλά το μόνο που κατάφεραν οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν να κερδίσουν ακόμη ένα κόρνερ.

Το γκολ ήρθε στο 35', αλλά στην άλλη εστία και κόντρα στην ροή του αγώνα. Ο Κλαούντιο Μαρκίζιο είδε την μπάλα να στρώνεται ιδανικά μπροστά του (έπειτα από μαγική προσποίηση του Αντρέα Πίρλο) και με μακρινό, συρτό σουτ έκανε το 1-0 για την «σκουάντρα ατζούρα».

Η απάντηση παρ' όλα αυτά ήταν άμεση, με τον Γουέιν Ρούνεϊ να κάνει την πρώτη του καλή ενέργεια στο ματς και με εξαιρετική ατομική ενέργεια (αλλά και σέντρα) να δίνει «πάρε-βάλε» στον Στάριτζ, ο οποίος από το ένα μέτρο δεν αστόχησε και έκανε το 1-1.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ιταλία να... ζητά ένα γκολ, αλλά να μην το πετυχαίνει. Ο Πίρλο «σμπαράλιασε» την άμυνα της Αγγλίας με υπέροχη κάθετη, ο Τζο Χαρτ βγήκε για να στερήσει το γκολ στον Μάριο Μπαλοτέλι, τα κατάφερε, αλλά έμεινε εκτός εστίας και χρειάστηκε η συνεισφορά του Φιλ Γιαγκέλκα για να κρατήσει το 1-1, απομακρύνοντας λόμπα του «Super Mario» πάνω στην γραμμή.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Στάριτζ προσπάθησε να κάνει δύο τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της ομάδας του, αλλά ο Σιρίγκου ήταν σωστά τοποθετημένος για να αποκρούσει το σουτ του Άγγλου στράικερ.

Όπως στο πρώτο μισό, έτσι και στο δεύτερο. Η Ιταλία βγήκε στην επίθεση και αφού ο Καντρέβα εξέθεσε τον Λέιτον Μπέινς, έβγαλε συστημένη μπαλιά στον Μπαλοτέλι και εκείνος με κεφαλιά ξαναέδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (50'). Στα επόμενα λεπτά οι παίκτες του Χότζον προσπάθησαν να κάνουν ό,τι και στο πρώτο γκολ, να αντιδράσουν άμεσα, αλλά αυτοί του Τσέζαρε Πραντέλι ήταν προετοιμασμένοι έχοντας πάρει το μάθημά τους. Εκείνος που έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν ο Ρούνεϊ μετά από φοβερή πάσα του Μπέινς, αλλά αν και ο Σιρίγκου έπεσε στην αντίθετη γωνία, αστόχησε για εκατοστά. Σε διάστημα ενός λεπτού ο Μπάρκλεϊ, που είχε πάρει την θέση του Γουέλμπεκ, δοκίμασε τα ριφλέξ του Ιταλού γκολκίπερ, με τον δεύτερο να απομακρύνει το σουτ του παίκτη της Έβερτον. Τα επόμενα λεπτά επεφύλασσαν μία ευκαιρία εκατέρωθεν, με τους Καντρέβα και Τζόνσον να δοκιμάζουν το πόδι τους από μακριά, αλλά να αστοχούν. Με 15' να απομένουν, ο Μπέινς επιχείρησε να φτάσει στην ισοφάριση με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Σιρίγκου ήταν και πάλι παρών για να απομακρύνει.

Το ματς από εκείνο το σημείο και μετά δεν επεφύλασσε μεγάλες φάσεις, με τους Άγγλους να προσπαθούν μεν, αλλά να μην καταφέρνουν να φτάσουν στο 2-2. Ωστόσο, ο Αντρέα Πίρλο λίγο έλειψε να ολοκληρώσει υπέροχα την κατά γενική ομολογία (ακόμη μία) εξαιρετική εμφάνιση με το εθνόσημο, αλλά το απευθείας φάουλ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Χαρτ να είναι εξουδετερωμένος.

Ο MVP του coppa.gr:

Ο... αγέραστος Αντρέα Πίρλο απέδειξε για ακόμη μία φορά γιατί τον αποκαλούν «μαέστρο». Κάνοντας φοβερή εμφάνιση -έφτασε μάλιστα πολύ κοντά στο να πετύχει το ωραιότερο τέρμα της συνάντησης- δημιούργησε το πρώτο γκολ χωρίς να... ακουμπήσει την μπάλα αφήνοντας στην ουσία μόνο του τον Μαρκίζιο, ενώ ήταν σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του.

Που κρίθηκε:

Η άμυνα των Ιταλών μετά το δεύτερο τέρμα τους ήταν αυτή που ουσιαστικά τους χάρισε τη νίκη, με το πάθημα να έχει γίνει μάθημα μετά την γρήγορη ισοφάριση από τον Στάριτζ στο πρώτο ημίχρονο. Καθοριστικός φυσικά ήταν και ο Σιρίγκου, που βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να καλύψει τα ελάχιστα κενά που άφηναν οι αμυνόμενοι της τετράκις παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

Οι συνθέσεις:

Αγγλία: Χαρτ, Τζόνσον, Κέιχιλ, Γιαγκέλκα, Μπέινς, Τζέραρντ, Χέντερσον (Γουίλσιρ 73'), Γουέλμπεκ (Μπάρκλεϊ 61'), Στέρλινγκ, Ρούνεϊ, Στάριτζ (Λαλάνα 79')

Ιταλία: Σιρίγκου, Κιελίνι, Μπαρτζάλι, Παλέτα, Νταρμιάν, Ντε Ρόσι, Βεράτι (Τιάγκο Μότα 57'), Πίρλο, Μαρκίζιο, Καντρέβα (Παρόλο 79'), Μπαλοτέλι (Ιμόμπιλε 73')


H Ακτή Ελεφαντοστού 2-1 την Ιαπωνία


Αρκεί η είσοδος του στον αγωνιστικό χώρο για να δώσει «φτερά» στους συμπαίκτες του. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι και με την επιβλητική του... αύρα τόνωσε το ηθικό των Ιβοριανών, οι οποίο σε διάστημα δύο λεπτών πέτυχαν ισάριθμα γκολ και νίκησαν με ανατροπή την Ιαπωνία 2-1.

Με την είσοδο του πολύπειρου επιθετικού στον αγωνιστικό χώρο η εικόνα των Αφρικανών άλλαξε προς το καλύτερο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την επική ανατροπή και την πρώτη τους νίκη στον Παγκόσμιο Κύπελλο, που τους ανέβασε στην κορυφή του ομίλου της Εθνικής μας μαζί με την Κολομβία.

Καταλυτική η συνεισφορά του ακραίου μπακ, Οριέ, χάρη στις ασίστ του οποίου αρχικά ο Μπονί (64') και στη συνέχεια ο Ζερβίνιο (66') με κεφαλιά έριξαν στο καναβάτσο τους Ιάπωνες, που μέχρι εκείνη την ώρα προηγούνταν με το γκολ του Χόντα (16').

Σοβαρά αμυντικά προβλήματα παρουσίασαν οι «σαμουράι», λίγες μέρες πριν την αναμέτρηση με την Εθνική μας ομάδα για τη 2η αγωνιστική του Γ' Ομίλου, πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

Κολομβία 3
Ακτή Ελεφαντοστού 3
Ιαπωνία 0
Ελλάδα 0

Το ματς:

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την Ακτή Ελεφαντοστού να πρωταγωνιστεί, αλλά την Ιαπωνία να είναι αυτή που βρήκε την δίοδο προς την αντίπαλη εστία.

Οι Ιβοριανοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και δοκίμασαν αρκετές φορές την τύχη τους, αλλά η αστοχία τους ήταν τεράστια. Ευτυχώς για τους Ιάπωνες, ο Κεϊσούκε Χόντα αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ (16') η μπάλα στρώθηκε στον επιθετικό της Μίλαν, ο οποίος μετά από ένα κοντρόλ την... κάρφωσε στο αριστερό «Γ» του ανήμπορου να αντιδράσει, Μπαρί. Μάλιστα, ο Χόντα προσπάθησε να διπλασιάσει τα τέρματά του λίγα λεπτά αργότερα, αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Μπαρί πήρε... άτυπη εκδίκηση και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Από το 30ο λεπτό και μετά, οι «ελέφαντες» πήραν στα χέρια τους τα ηνία της αναμέτρησης και δεν τα άφησαν ποτέ. Ωστόσο η ισοφάριση απείχε... χιλιόμετρα. Ο σχεδόν άφαντος μέχρι εκείνο το σημείο, Γιαγιά Τουρέ, δοκίμασε να νικήσει τον Καβασίμα αλλά η μπάλα από την απευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ. Η Ακτή θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια με την ισοπαλία, αλλά ο Βιλφρέντ Μπονί (που ξεκίνησε αντί του Ντιντιέ Ντρογκμπά) έχανε κάθε τελική του προσπάθεια.

Το δεύτερο μισό έδειχνε πως δεν θα επιφύλασσε εκπλήξεις, αλλά η παρέα του Ντιντιέ Ντρογκμπά διέψευσε τους πάντες. Ο πολύπειρος φορ πέρασε στο παιχνίδι και μετέφερε λίγη από την αίγλη του στους υπόλοιπους, με τον Μπονί να... ρεφάρει όσα έχασε στα πρώτα 45' βρίσκοντας δίχτυα στο 64ο λεπτό για να ισοφαρίσει σε 1-1. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ζερβίνιο ήρθε δύο λεπτά αργότερα για να ολοκληρώσει την ανατροπή, σκοράροντας έπειτα από σέντρα του Οριέ, που δημιούργησε και το πρώτο τέρμα της ομάδας του.

Με την... δουλειά να έχει ολοκληρωθεί για Αφρικανούς, το παιχνίδι είχε όλες κι όλες τρεις φάσεις μέχρι το φινάλε του, με τον Ντρογκμπά να δέχεται «στοπ» σε απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Καβασίμα, να βλέπει την μπάλα να περνάει κόρνερ σε δυνατό συρτό σουτ του, έπειτα από παρέμβαση αμυνόμενου των «μπλε σαμουράι», και τον Καλού να νικιέται από τον Ιάπωνα γκολκίπερ σε σουτ από δύσκολη γωνία.

Που κρίθηκε:

Σαφέστατα, το παιχνίδι άλλαξε με την είσοδο του Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος αφενός δημιούργησε αρκετούς χώρους για τους συμπαίκτες του και αφετέρου προσέφερε την αρχηγική του παρουσία στην ομάδα του.

Ο MVP του coppa.gr:

Μπορεί ο Ντρογκμπά να άλλαξε όλο το ματς με την είσοδό του, αλλά ο τίτλος του πολυτιμότερου για το coppa.gr πάει στον Σερζ Οριέ. Ο δεξιός οπισθοφύλακας της Τουλούζ, αν και αντιμετώπισε κάποια αμυντικά προβλήματα στο... υπερφοτωμένο από Ιάπωνες αριστερό «φτερό», αλλά στο δημιουργικό κομμάτι ήταν κορυφαίος, βγάζοντας συστημένες σέντρες στα γκολ των «ελεφάντων».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ακτή Ελεφαντοστού: Μπαρί, Μποκά (Ντζακπά 75'), Ζοκορά, Καλού, Τιοτέ, Ζερβίνιο, Μπονί (Για Κονάν 77'), Οριέ, Τουρέ, Ντιέ (Ντρογκμπά 62'), Μπαμπά

Ιαπωνία: Καβασίμα, Ουτσίντα, Χόντα, Ναγκατόμο, Μορισίγκε, Οκαζάκι, Καγκάβα (Κακιτάνι 86'), Χασέμπε (Εντό 54'), Γιαμαγκούτσι, Οσάκο (Οκούμπο 67'), Γιοσίντα
 coppa.gr

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!