Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Στον αναπλασμένο  χώρο της Νέας Παραλίας ( από το ύψος του Ιστιοπλοϊκού  Ομίλου Θεσσαλονίκης επιστρέφει το 33ο Φεστιβάλ Βιβλίου από τις 6 έως τις 12 Ιουνίου, ανανεωμένο σε νέα περίπτερα και με μεγάλη  συμμετοχή εκδοτικών οίκων και φορέων του πολιτισμού,  και των γραμμάτων
Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η κορυφαία εκδήλωση του ΚΔ΄ Πνευματικού Μαΐου  «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης», (πολιτισμός, γράμματα, τέχνες), ο οποίος υποστηρίζει  έμπρακτα όλους τους πνευματικούς δημιουργούς της Βόρειας Ελλάδας, αναδεικνύοντας το έργο τους. Στο πλαίσιο της Πνευματικού Μαΐου θα πραγματοποιηθούν  πλήθος εκδηλώσεων λόγου, μουσικής, χορού, θεάτρου ενώ στα περίπτερα των εκδοτικών οίκων θα πραγματοποιούνται καθημερινά  παρουσιάσεις βιβλίων με τη συμμετοχή  συγγραφέων.
Φέτος το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο  στον εορτασμό της πόλης ως: «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας  2014». Στη διάρκεια του Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε συνεργασία  με την   «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»  συμμετέχοντας  με τον τρόπο αυτό και οι εκδότες  αλλά και οι επισκέπτες του φεστιβάλ στην πανευρωπαϊκή   γιορτή που διοργανώνει  φέτος η Θεσσαλονίκη.
Το Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνεται  από τον  Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας  και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και  Μακεδονίας –Θράκης.
Τα επίσημα εγκαίνια του 33ου Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν  την Παρασκευή 6 Ιουνίου και ώρα8.30 μ.μ.  από τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κο Θεόδωρο Καράογλου στο χώρο της εξέδρας( δίπλα στο κτίριο του νερού).
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότεροι από 250 εκδότες από όλη τη χώρα.
Ωράριο λειτουργίας:
Καθημερινά από τις18.30- 23.00
Κυριακές  και το πρωί 11 – 13.30 και 18.30 -23.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!