Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Η παραίτηση του Χουάν Κάρλος από το θρόνο της Ισπανίας επανέφερε στην επικαιρότητα τις φήμες για τις εξωσυζυγικές σχέσεις του βασιλιά. «1.500 ερωμένες και έκανε και κίνηση με την πριγκίπισσα Νταϊάνα» είναι ο τίτλος της βρετανικής σκανδαλοθηρικής Daily Mail. «Είχε 35 χρόνια να μοιραστεί το κρεβάτι του με τη βασίλισσα Σοφία», συνεχίζει η εφημερίδα. Δύο χρόνια πριν, είχε κυκλοφορήσει η βιογραφία της βασίλισσας Σοφίας, όπου η Καταλανή δημοσιογράφος Πιλάρ Έιρε, συγγραφέας του βιβλίου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο βασιλιάς, ως «Λατίνος εραστής», είχε σχεδόν... 1500 ερωμένες, χωρίς σε αυτές να συμπεριλαμβάνεται η σύζυγός του, με την οποία είχε να κοιμηθεί από το 1976, λίγους μήνες αφότου ανέβηκε στο θρόνο. Εξ ου και ο τίτλος της βιογραφίας ήταν «Η μοναξιά της βασίλισσας», καθώς στην Ισπανία ήταν κοινό μυστικό ότι ο Χουάν Κάρλος δεν περνάει καθόλου χρόνο μαζί της.

Όπως μεταδίδει το "athensvoice.gr" η Σοφία φέρεται να είχε πιάσει επ' αυτοφώρω από νωρίς τον Χουάν Κάρλος, χωρίς εκείνος ωστόσο να αλλάξει συμπεριφορά. Ανάμεσα στις γυναίκες που φαίνεται να είχε βάλει στο μάτι ο Χουάν Κάρλος ήταν και η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία σε ηλικία 25 ετών είχε φιλοξενηθεί το 1986 από το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, μαζί με το σύζυγό της πρίγκιπα Κάρολο και τα παιδιά τους. Η Νταϊάνα είχε διαψεύσει τις σχετικές φήμες, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Δύο χρόνια νωρίτερα, ο παραιτηθείς βασιλιάς είχε επικριθεί σφόδρα, όταν έγινε γνωστό ότι, παρά την οικονομική κρίση, διοργάνωσε ταξίδι για σαφάρι στη Μποτσουάνα, όπου τον συνόδευσε η Γερμανίδα πριγκίπισσα Κορίνα Ζάιν Βιτγκεστάιν, με τον Τύπο να σχολιάζει καυστικά ότι «στην Ισπανία υπάρχουν δύο βασίλισσες». Ωστόσο, η πιο αμήχανη στιγμή για την ισπανική μοναρχία ήταν οι ισχυρισμοί διαφθοράς γύρω από το όνομα της κόρης του Χριστίνας, η οποία έχει κατηγορηθεί μαζί με το σύζυγό της για φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση 6 εκατομμυρίων ευρώ από τα κρατικά ταμεία.

http://www.thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!