Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

O Κριστιάνο Ρονάλντο τραυματίστηκε στο 9ο λεπτό της εκτός έδρας αναμέτρησης της Βασίλισσας με τη Βαγιαδολίδ και οι Μαδριλένοι, παρότι προηγήθηκαν, άφησαν δύο βαθμούς στο Χοσέ Ζορίγια.

Ο... ανέλπιστος σκόρερ των τελευταίων ημερών, Σέρχιο Ράμος, άνοιξε το σκορ στο 35' και ο Οσόριο ισοφάρισε στο 85' -τελικό σκορ- για να αλλάξει τα δεδομένα στη μάχη του τίτλου.

Η μέχρι το Σάββατο "χαμένη από χέρι" Μπαρτσελόνα, μετά, ειδικά, τη γκέλα με τη Χετάφε, με δύο νίκες παίρνει τον τίτλο, ίσως τον πιο απροσδόκητο της ιστορίας της.

Για να το καταφέρει, βέβαια, αυτό, πρέπει να υποτάξει στην έδρα της, το Καμπ Νου, την εξαιρετική Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε, σε ένα φινάλε-θρίλερ, όπως το επεφύλασσε το πρόγραμμα της Primera Division, αλλά ελάχιστοι το περίμεναν!

Πιθανότατα, βέβαια, στους ροχιμπλάνκος θα κάνει ακόμη και η ισοπαλία, για να πανηγυρίσουν τον τίτλο μέσα στη Βαρκελώνη.

Εξηγούμαστε: Στην Primera Division απομένουν δύο αγωνιστικές. Πριν την ολοκλήρωση αυτών, λοιπόν, η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι πρωτοπόρος, με 88 βαθμούς, η Μπαρτσελόνα είναι δεύτερη, με 85 και η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε τρίτη, με 84.

Στην προτελευταία αγωνιστική, στις 11 Μαΐου, η πρωτοπόρος Ατλέτικο φιλοξενεί τη Μάλαγα, η Μπαρτσελόνα φιλοξενείται από την Έλτσε και η Ρεάλ Μαδρίτης από τη Θέλτα.

Στο φινάλε, που αναμένεται συγκλονιστικό, στις 18 Μαΐου, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Εσπανιόλ, μια ομάδα της Βαρκελώνης, στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, την ίδια ώρα που η Μπαρτσελόνα θα υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Καμπ Νου.

Στο ισπανικό πρωτάθλημα, σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδια. Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα είχαν αναδειχθεί ισόπαλες χωρίς τέρματα στο Βιθέντε Καλδερόν και αν οι Καταλανοί επικρατήσουν, θα πιάσουν τους ροχιμπλάνκος στην κορυφή (με την προϋπόθεση ότι αμφότερες οι ομάδες θα έχουν κερδίσει την προτελευταία αγωνιστική) και θα τους κλέψουν το πρωτάθλημα. Η Ατλέτικο, αν έχει κερδίσει τη Μάλαγα, θα αρκεί να κρατήσει την ισοπαλία.

Και μιλάμε για την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης!

news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!