Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Προς αξιοποίηση, πώληση ή μίσθωση, βγαίνει το κτηριακό συγκρότημα Καραβάν Σαράι στη Θεσσαλονίκη, όπου στεγαζόταν το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο γωνιακό τμήμα επί των οδών Βενιζέλου και Βαμβακά από το 1958 έως και το 2011.
Το συγκρότημα, που βρίσκεται σε έκταση περίπου 20 στρεμμάτων στην καρδιά της πόλης, θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Μαΐου, μαζί με ακόμη εννέα τουριστικά ακίνητα, κυρίως ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, από 70-80 δωμάτια μέχρι 400-500, της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Αλεξανδρούπολης και της Θάσου, με σκοπό την πώληση, μίσθωση, συνεκμετάλλευση ή άλλες συνεργασίες. Το Καραβάν Σαράι κατασκευάστηκε πάνω στα ερείπια παλαιότερου κτιρίου του 15ου αιώνα, το οποίο λειτούργησε (και) ως πανδοχείο.
Η εκδήλωση με τίτλο «Greek Properties- Turkish Tourism Investors Event» διοργανώνεται από την εταιρεία Tourism Plus, σε συνεργασία με την εταιρεία «Μαμάρας και Συνεργάτες» και την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Τουρκίας- TURSAB. Οι δύο εταιρείες είναι μέλη του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Β.Ελλάδος και είναι η πρώτη φορά που επιχειρούν τέτοιου είδους άνοιγμα στην τουρκική αγορά
Όπως δηλώνει ο επικεφαλής της Tourism Plus, Νίκος Σαπουντζής, η εκδήλωση προώθησης και πώλησης των ακινήτων στην Τουρκία έχει ως στόχο να γνωρίσουν οι υποψήφιοι Τούρκοι επενδυτές τις προοπτικές που προσφέρουν τα τουριστικά ακίνητα της βόρειας Ελλάδας. Ο ίδιος σημειώνει πως αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες χώρες, όπως η Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν.
Σύμφωνα με τον κ. Σαπουντζή η αγορά της Τουρκίας έχει μεγάλο ενδιαφέρον για ελληνικά ακίνητα και δη τουριστικά. «Όλο και περισσότεροι Τούρκοι επισκέπτονται την Ελλάδα, αγαπούν τη χώρα και θαυμάζουν τον πολιτισμό της», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στην εκδήλωση αναμένεται να μιλήσουν: ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τομπάς, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων (TURSAB), Μπασαράν Ουλουσόι, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (TUGIAD) Αλί Γιουτσελέν, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Επενδυτών Τουρισμού (TYD) Μουράτ Ερσόι, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Τουρκίας (TUROFED) Οσμάν Αγίκ, ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων(DEIK) Ουτκού Γιαζάν, ο γενικός διευθυντής της Turkish Airlines Ουτκού Γιαζάν και ο πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Νικος Μαθιουδάκης.
Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεή η Θεσσαλονίκη ως τουριστικός προορισμός και έχει προσκληθεί να μιλήσει ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!