Κυριακή 4 Μαΐου 2014


Φιορεντίνα - Νάπολι 1-3
Με δύο γκολ του Ναπολιτάνου Ινσίνιε οι Παρτενοπέι επικράτησαν με 3-1 της Φιορεντίνα στον επεισοδιακό τελικό της Ρώμης και είναι κυπελλούχοι Ιταλίας για 5η φορά στην ιστορία τους.
Όσα έγιναν πριν την έναρξη του τελικού, με τους πυροβολισμούς σε οπαδούς της Νάπολι και τους τραυματισμούς, έθεσαν σε κίνδυνο την διεξαγωγή του ματς. Λογικό σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά από την στιγμή που αποφασίστηκε να γίνει ο αγώνας, οι δύο ομάδες ήταν υποχρεωμένες να σκέφτονται μόνο την κούπα. Αυτή την κούπα που, όπως φάνηκε, ήθελε όσο κανείς άλλος να την πάει στον ιταλικό νότο ο Λορέντσο Ινσίνιε. Γέννημα-θρέμμα Ναπολιτάνος, ήταν αυτός που έκανε το 0-1 στο 11' με το άψογο πλασέ μετά την πάσα του Χάμσικ και στο 17' έβαλε την σφραγίδα του στον τελικό -και την καρδιά των οπαδών- γράφοντας και το 0-2 μετά το γύρισμα του Ιγκουαΐν και ενώ η άμυνα της Φιορεντίνα ήταν σε σύγχυση...
Το γρήγορο 0-2 της Νάπολι απειλούσε να τελειώσει από πολύ νωρίς την Φιορεντίνα καθώς δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιους αγώνες αλλά η μαγική πάσα του Ιλισιτς στο 28' για τον Βάργκας έφερε το 1-2 από τον Περουβιανό και επανέφερε την αισιοδοξία στην ομάδα του Βιντσέντσο Μοντέλα. Οι Βιόλα ήταν ξανά στον αγώνα, είχαν καταφέρει να κόψουν την φόρα των Ναπολιτάνων και στο 45' πίστεψαν ότι ισοφάρισαν σε 2-2 με τον Ακουιλάνι αλλά ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι, μετά την εκτέλεση φάουλ του Ιλισιτς. Ο Ακουιλάνι καλυπτόταν αλλά όχι και ο Ροντρίγκες που ήταν δίπλα του και για τον οποίο, μάλλον, υπέδειξε οφσάιντ ο βοηθός...
Όπως και να έχει, η Φιορεντίνα πήρε την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, απέναντι σε μια Νάπολι που είχε ως πρώτο στόχο να κρατήσει πίσω και από εκεί και πέρα να τελειώσει τον τελικό σε κάποια αντεπίθεση. Ο Μοντέλα έκανε την πρώτη αλλαγή με τον Μάτι Φερνάντες αντί του Πασκουάλ, ο Ράφα Μπενίτεθ ακολούθησε με τον Μέρτενς αντί του Χάμσικ που δέχθηκε ένα χτύπημα και μετά το 65' η Νάπολι επιχείρησε να κρατήσει μπάλα και να την κυκλοφορήσει ώστε να δώσει τον δικό της ρυθμό στον αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα κατάφερε καθώς οι Βιόλα είχαν την μπάλα και στο 72' η πλευρά των οπαδών της Φιορεντίνα πανηγύρισε για την είσοδο του Ρόσι, που πήρε την θέση του Χοακίν. Ένα λεπτό πριν είχε μπει και ο Πάντεφ αντί του Ιγκουαΐν, από την άλλη πλευρά.
Παρά την κατοχή της Φιορεντίνα η Νάπολι δεν ένιωθε κάποια απειλή αλλά στο 79' ο Ινλέρ είδε δεύτερη κίτρινη και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, δίνοντας ξανά ελπίδα στην ομάδα του Μοντέλα. Αυτή η ελπίδα... πέθανε ουσιαστικά στο 85' με το απίστευτο χαμένο τετ α τετ του Ιλιστς μετά την τρομερή ενέργεια του Μάτρι και το τυπικό τέλος μπήκε στο 92', όταν ο Καγιεχόν βρήκε τον Μέρτενς και αυτός έκανε το 1-3!
Δεύτερο κύπελλο σε τρία χρόνια, επομένως, για την Νάπολι και 5ο στην ιστορία της!
Φιορεντίνα: Νέτο, Τόμοβιτς, Ροντρίγκες, Σάβιτς, Πασκουάλ (56' Μάτι Φερνάντες), Πιζάρο, Ακουιλάνι (83' Μάτρι), Βάργκας, Χοακίν (72' Ρόσι), Μπόρχα Βαλέρο, Ιλισιτς.
Νάπολι: Ρέινα, Ενρίκε, Φερνάντες, Ραούλ Αλμπιόλ, Γκουλάμ, Ζορζίνιο, Ινλέρ, Ινσίνιε (81' Μπεχράμι), Χάμσικ (63' Μέρτενς), Καγιεχόν, Ιγκουαΐν (70' Πάντεφ).

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!