Σάββατο 19 Απριλίου 2014


Με πλήρες πρόγραμμα συνεχίζονται και αυτό το weekend τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης παρά το γεγονός ότι το φετινό Πάσχα των Καθολικών συμπίπτει χρονικά με αυτό των Ορθοδόξων. Το σφιχτό όμως πρόγραμμα ελέω Μουντιάλ επέβαλλε τη διεξαγωγή αγώνων ακόμα και την Κυριακή του Πάσχα, κάτι όμως που δεν είναι πρωτόγνωρο για χώρες όπου το ποδόσφαιρο αποτελεί διασκέδαση και η περίοδος των διακοπών μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλη την οικογένεια να πάει στο γήπεδο.

ΑΓΓΛΙΑ

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος στην Premier και η Liverpool είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου με την ανάσα όμως της Chelsea καυτή μόλις δυο βαθμούς πίσω της. Η City έχασε έδαφος στον εξ αναβολής αγώνα με την ουραγό Sunderland και την απρόσμενη ισοπαλία και πλέον ελπίζει μόνο σε συνδυασμό αποτελεσμάτων, σχεδόν ένα μικρό θαύμα. Αυτή την αγωνιστική δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο ντέρμπι αλλά τα βλέμματα σίγουρα στρέφονται τη Κυριακή το μεσημέρι 14.00, στο Carrow Road όπου η Norwich υποδέχεται τη Liverpool, σε ένα αγώνα με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τους γηπεδούχους που βρίσκονται μόλις δυο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Chelsea υποδέχεται το Σάββατο 19.30, τη ζημιάρα Sunderland κι ελπίζει σε στραβοπάτημα των κόκκινων ώστε να πάει την επόμενη αγωνιστική στο Anfield με πλεονέκτημα. Η Manchester City φιλοξενεί τη Δευτέρα 22.00, την West Brom αλλά όπως είπαμε η κατάσταση πλέον δεν βρίσκεται στον έλεγχο της. Στη μάχη για το τέταρτο εισιτήριο του ChL η Arsenal παίζει εκτός με τη Hull και η Everton υποδέχεται τη Manchester United σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι που θα γίνει την Κυριακή 18.10.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 14.00 NORWICH LIVERPOOL

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τέλος στο αρνητικό σερί των τριών τελευταίων αγωνιστικών, όπου μετράει δυο ήττες και μια ισοπαλία, θέλει να βάλει η πρωταθλήτρια Bayern που επιπλέον ψάχνει ρυθμό ενόψει και των ημιτελικών του ChL με τη Real. Δοκιμάζεται το Σάββατο 16.30, στο Braunschweig με την τοπική ομάδα να παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά για την παραμονή. Μεγάλο παιχνίδι στο Dortmund με τους φορμαρισμένους γηπεδούχους να υποδέχονται την εξαιρετική φέτος Mainz που παλεύει για μια θέση που οδηγεί στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με διαφορετικούς στόχους θα τεθούν αντιμέτωποι Stuttgart και Schalke, Κυριακή 18.30, όπου οι γηπεδούχοι μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού ενώ οι μπλε βρίσκονται στο κυνήγι της δεύτερης θέσης. Με τα ίδια δεδομένα θα συναντηθούν το Σάββατο 19.30 το ιστορικό Hamburg με τη Wolfsburg που βρίσκεται σε τροχιά Ευρώπης.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 16.30 DORTMUND MAINZ

ΙΣΠΑΝΙΑ

Πέμπτη στροφή πριν το τέλος για τη φετινή συναρπαστική Primera και η Atletico συνεχίζει ακάθεκτη. Το βράδυ της Παρασκευής νίκησε 2-0 την μαχητική Elche και περιμένει τους διώκτες της προετοιμαζόμενη συγχρόνως για τις μάχες με την Chelsea. Η «συμμορία» του Diego Simeone βρήκε για μια ακόμα φορά λύση από τα στημένα και με γκολ του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού Joao Miranda στο 72’  έλυσε το γόρδιο δεσμό που της είχε βάλει μέχρι εκείνο το σημείο η Elche. Ο Diego Costa με πέναλτι στο 90’ έγραψε το τελικό σκορ κι έστειλε στον 7ο ουρανό τους 50.000 ροχιμπλάνκος που γέμισαν για άλλη μια φορά τις κερκίδες του Vicente Calderon. Η Real δεν αγωνίζεται αφού το παιχνίδι της με τη Valladolid έχει οριστεί για 7 Μαΐου ενώ η Barcelona με τα πολλά προβλήματα υποδέχεται τη Bilbao του Valverde, Κυριακή 22.00. Η ομάδα του Martino βρίσκεται ίσως στο χειρότερο σημείο από πλευράς αγωνιστικής κατάστασης των τελευταίων ετών και οι μουρμούρες στην πρωτεύουσα της Καταλονίας έχουν γίνει πλέον κραυγές. Η κριτική στρέφεται πλέον κατά πάντων συμπεριλαμβανομένου και του Messi που οι εμφανίσεις του δημιουργούν ερωτηματικά. Με αυτά τα δεδομένα το παιχνίδι με τους Βάσκους αναμένεται με  εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού με μια νέα απώλεια μέσα στο Camp Nou οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 22.00 BARCELONA ATHLETIC BILBAO

ΙΤΑΛΙΑ

Δυο είναι τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής στη Serie A που διεξάγεται όλο Σάββατο. Στις 16.00, στο Ennio Tardini της Parma η τοπική ομάδα υποδέχεται την Inter σε ένα ματς φωτιά για μια θέση που οδηγεί στα Ευρωπαϊκά κύπελλα. Μεγάλο ματς το βράδυ, 22.00, και στο Artemio Franchi της Φλωρεντίας ανάμεσα σε Fiorentina και Roma,  με βαθμολογικό ενδιαφέρον κυρίως για τους γηπεδούχους αφού οι Ρωμαίοι έχουν κλειδώσει στη δεύτερη θέση. Αμφίρροπο αναμένεται και το παιχνίδι Lazio Torino,16.00,  ενώ την ίδια ώρα, η Milan φιλοξενεί τη Livorno σε ένα ματς που αμφότεροι καίγονται για βαθμούς.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 16.00 PARMA INTER


Η ΣΤΗΛΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!