Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Βασικοί πρωταγωνιστές της νέας γενιάς που θα κάνει το ντεμπούτο της μέσα στο 2014 είναι το ultra slim MacBook Air 12'', το iPad Air 2 και μια entry-level έκδοση του iMac που απευθύνεται σε πιο ρηχά πορτοφόλια
Σύμφωνα με πηγές του -συνήθως αξιόπιστου- Macrumors αλλά και του Slashgear, η Apple ετοιμάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα νέα γενιά από υπολογιστές. Βασικοί πρωταγωνιστές της νέας γενιάς που θα κάνει το ντεμπούτο της μέσα στο 2014 είναι το ultra slim MacBook Air 12'', το iPad Air 2 και μια entry-level έκδοση του iMac που απευθύνεται σε πιο ρηχά πορτοφόλια.
Το MacBook Air στην ασυνήθιστη διάσταση των 12 ιντσών θα είναι σημαντικά λεπτότερο από το μοντέλο που κυκλοφορεί τώρα στην αγορά. Δεν θα διαθέτει ανεμιστήρα και οι φήμες λένε ότι πιθανότατα θα προσφέρει Retina οθόνη!
Το iPad Air 2 αναμένεται να παρουσιαστεί έως τον Σεπτέμβριο και να βγει στην αγορά τα Χριστούγεννα του 2014. Θα έχει επεξεργαστή Α8 και είναι πολύ πιθανό να διαθέτει την τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID που συναντάμε και στο iPhone 5S.
O αναλυτής Ming-Chi Kuo της εταιρείας KGI ορκίζεται ότι και το iPad mini που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014 θα διαθέτει Touch ID, επεξεργαστή Α8 και Retina οθόνη, αλλά ας κρατήσουμε μικρό καλάθι για τη συγκεκριμένη πρόβλεψη.
Για το τέλος αφήνουμε το καλύτερο (για την τσέπη μας). Είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι μια «φτηνή» έκδοση του iMac με μικρότερη οθόνη, αλλά παρόμοια specs με τα μεγάλα μοντέλα της ήδη υπάρχουσας σειράς.
Εξάλλου, ο ανταγωνισμός με τη Lenovo και την HP στον συγκεκριμένο τομέα δείχνει αρνητικό πρόσημο για την Apple, η οποία πρέπει να ρίξει κάμποσο τις τιμές για να εγκαταστήσει το υπολογιστικό οικοσύστημά της σε όλο και περισσότερα νοικοκυριά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!