Κυριακή 13 Απριλίου 2014



Η Άρσεναλ έσωσε την παρτίδα στο 82' με τον Περ Μέρτεζακερ και χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να κάμψει την αντίσταση της Γουίγκαν στα ημιτελικά του FA Cup. Οι "κανονιέρηδες" προκρίθηκαν στον τελικό, διεκδικώντας το πρώτο τρόπαιο μετά από 8 χρόνια.

Η ομάδα της Championship και κάτοχος του περσινού τίτλου έβαλε δύσκολα στους Λονδρέζους, παίζοντας με 5 αμυντικούς και δίνοντας περισσότερη βάση στην ανασταλτική λειτουργία, παρά στη δημιουργία. Η επιστροφή του Άαρον Ράμσεϊ στη σύνθεση της Άρσεναλ μετά από 4 μήνες δεν βοήθησε ιδιαίτερα τους τύποις φιλοξενούμενους, που είχαν ως μεγαλύτερη ευκαιρία στο 1ο ημίχρονο ένα κοντινό σουτ του Γιαγιά Σανογκό κι ένα φάουλ του Λούκας Ποντόλσκι. Στο 63ο λεπτό, οι παίκτες του Ούβε Ρόζλερ πάτησαν στην αντίπαλη περιοχή, κέρδισαν πέναλτι και ο Χόρδι Γκόμεθ σκόραρε, δίχως ο Γερμανός τεχνικός να παρακολουθεί την έκβαση της εκτέλεσης.
Το 1-0 έφερε ακόμα πιο πίσω τη Γουίγκαν, με τους "κανονιέρηδες" να πυροβολούν από κάθε απόσταση. Ο Μπακαρί Σανιά είχε δοκάρι, ο Κίεραν Γκιμπς μία καλή ευκαιρία που έσωσε ο Σκοτ Κάρσον και στο 82', μετά από σουτ εκτός περιοχής, ο Μέρτεζακερ έπεσε στην πορεία της μπάλας και ισοφάρισε σε 1-1. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ ήταν ανώτερη, αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες σε γκολ. Η διαδικασία των πέναλτι ήρθε να δώσει τη λύση από νωρίς, με τους Γκάρι Κάλντγουελ και Τζακ Κόλισον που είχαν περάσει ως αλλαγή να μην ευστοχούν στις πρώτες δύο εκτελέσεις της Γουίγκαν.
Γουίγκαν (5-3-1-1): Κάρσον, Περτς, Μπόις, Ράμις (86' Κάλντγουελ), Κρέινι, Μποσεζούρ, Μακάρθουρ, Γκόμεθ, Μακέχραν (64' Κόλισον), Μακμάναμαν (68' Πάουελ), Φορτινέ
Άρσεναλ (4-2-3-1): Φαμπιάνσκι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Βερμάλεν, Μονρεάλ (63' Γκιμπς), Ράμσεϊ (113' Σέλστρεμ), Αρτέτα, Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν, Καθόρλα, Ποντόλσκι (68' Ζιρού), Σανογκό

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

Σάββατο 12 Απριλίου 2014
19:07 Γουίγκαν - Άρσεναλ 2-4 πέν.  (1-1 παρ., 1-1 κ.α.)
(63' πέν. Γκόμεθ - 82' Μέρτεζακερ)
Κυριακή 13 Απριλίου 2014
18:07 Χαλ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
* Ο τελικός θα διεξαχθεί στο "Γουέμπλεϊ", στις 17 Μαΐου.
Δείτε τα γκολ : http://www.contra.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!